Moja Košarica:

0 izdelkov 0,00 €
V vaši nakupovalni košarici še ni izdelkov

Naprave za kakovost zraka in kako vam lahko pomagajo, da si priskrbite visoko kakovost zraka v vaših bivalnih prostorih

Čist zrak v bivalnem prostoru

 

Priskrbite si visoko kakovost zraka v vaših bivalnih prostorih.


Onesnaženost ozračja ter zraka je postala globalna težava.

Praviloma je največja v mestih, odvisna pa ni samo od količin izpustov toplogrednih plinov, temveč predvsem od lokalnih podnebnih pogojev in globalne vremenske dinamike. Onesnaženje predstavlja resno grožnjo ranljivim skupinam ljudi, kot so nosečnice, otroci, starejši in ljudje z boleznimi dihal, srca in ožilja.

Ker ima tudi notranje onesnaženje izreden vpliv na zdravje, lahko za njegovo izboljšanje veliko naredimo sami, saj na kakovost zraka v stanovanju lahko znatno vplivamo. Večina ljudi večji del dneva preživi v službi ali doma. Stopnja onesnaženosti zraka je v zaprtih prostorih lahko tudi večja kot zunaj. Naprave, kot so čistilci in vlažilniki zraka, odstranjevalci vlage, ventilatorji ali sesalniki s filtrirnim sistemom poskrbijo za boljšo kakovost zraka in bivanja, kar pripomore k preprečitvi ali ublažitvi zdravstvenih težav.

Čist in svež zrak v bivalnem prostoru

Čistilniki zraka

Kadar imate zaradi ekstremnih vremenskih razmer zaprta okna, je priporočljivo poskrbeti za dodatno čiščenje zraka. Čistilnik zraka je odlična rešitev, kadar želite iz prostora odstraniti bakterije, škodljive pline, neprijetne vonjave ali vonj cigaretnega dima.

Vlažilniki zraka

Suh zrak negativno vpliva na vaše zdravje. Učinkovita rešitev je nakup vlažilnika. Blagodejni učinki vlaženja bodo opazni takoj, saj vlažilnik zraka olajša dihanje in vzdržuje ustrezno vlažnost v prostoru.

  • Hlapilni vlažilniki zraka so opremljeni s kaseto, ki iz prostora vsrka suh zrak, ga navlaži in vrne nazaj v prostor.
  • Ultrazvočni vlažilniki delujejo s pomočjo vibracij, ki nastajajo s pomočjo ultrazvoka. Vibracije spremenijo vodo v meglico, ki je sestavljena iz zelo majhnih vodnih delcev, ki v hipu izhlapijo v zraku.

Aparati za odstranjevanje vlage

Z razvlažilnikom zraka lahko pri visoki vlažnosti v bivalnih prostorih, skladiščih in kleteh preprečite prekomerno vlažnost sten, nastajanje zatohlih vonjav, tvorjenje plesni in kondenziranje vlage.

Sesalnik s kakovostnim filtrirnim sistemom 

Imate občutljiva dihala, alergijo na prah, pršice ali astmo? V tem primeru vam svetujemo nakup sesalnika s kakovostnim filtrirnim sistemom. Ta bo iz vašega bivalnega prostora odstranil večino povzročiteljev vaših alergijskih težav.

Ventilatorji

V dneh, ko je temperatura v prostoru previsoka, lahko le-to poleg klimatskih naprav uravnavate z ventilatorji, ki postajajo nepogrešljiv pripomoček za prijetno ohladitev v vročih poletnih dneh. V pestrem izboru ventilatorjev boste zagotovo našli takega, ki bo primeren za vas in vaš prostor.

Grelne naprave

Prenizko temperaturo v prostoru lahko uravnavate z grelnimi napravami, s katerimi lahko v zelo hladnih dneh ogrejete prostore in osušite vlago. Poskrbite, da
boš vam dom topel in prijeten za bivanje.