Moja Košarica:

0 izdelkov 0,00 €
V vaši nakupovalni košarici še ni izdelkov

Dostava blaga in paketov - Coronavirus COVID-19 - Dostava bo so dajali na GLS

Dostava blaga in paketov -  Dostava bo so dajali na GLS, Pošta Slovenije in DHL 
- Nadaljujte z nakupi Nazaj - na Nakupek.si

 

Posebne zahvale vsem dostavljalcem paketov za pogum in kakovostno opravljeno storitev ob epidemiji Coronavirus covid 19.

Sporočila za javnost

Dostava blaga in paketov - Coronavirus COVID-19 - Dostava bo so dajali na GLS

GLS  in Pošta Slovenije - Dostava je nemotena z malo zamude

 

To leto je posebno iz več razlogov. Polno izzivov in prilagajanj. Tudi na trgu logističnih ponudnikov.

 

V Pošti Slovenije tako v tem letu beležimo 40 % rast paketnih pošiljk v primerjavi z  lanskim letom, v zadnjih dneh pa beležimo kar 85 % povečan obseg. Dnevno prevozimo 1,000.000 kilometrov, da lahko skozi našo mrežo  dostavimo pakete v  825.000 gospodinjstev.

 

Pred nami je še zadnji mesec letošnjega leta, ki pa bo zraven prazničnih nakupov, prinesel še številne spletne nakupe tudi osnovnih dobrin. Pri Pošti Slovenije se zavedamo, da je zagotavljanje nemotenega pretoka blaga in informacij naše osnovno poslanstvo. 

 

Zaradi izjemne rasti števila paketov v zadnjih dneh, predvsem kot posledici zaprtja marsikatere, predvsem pa trgovinske dejavnosti v Republiki Sloveniji, vas obveščamo, da bo v naslednjih dneh - v povezavi s posledicami ukrepov Covid-19 in omejenimi razpoložljivimi kapacitetami - lahko prišlo do motenj v okviru prevzema in dostave paketov, pri čemer bomo, kot doslej, storili vse, da bodo ti najmanjši možni. Navedeno pomeni, da bo lahko prišlo tudi do časovnega odloga sprejema paketov glede na običajno prakso oz. do delnega sprejema paketov. Splošno pomankanje skladiščnih in transportnih kapacitet je v teh dneh prisotno na celotnem trgu. 

 

Vljudno vam predlagamo, da o razmerah na trgu prenosa paketov, na ustrezen način komunicirate s svojimi strankami, nenazadnje pa navedeno upoštevate tudi v svojih načrtih poslovanja.

 

Hvaležni smo za vašo podporo, ki jo v teh dneh izkazujete zaposlenim Pošte Slovenije, predvsem zaposlenim na terenu in poštnih okencih.  Ob upoštevanju vseh ukrepov je delo le-teh izjemno oteženo in postavljeno pred precejšnjo preizkušnjo, a kljub temu se trudimo, da v čim večji meri zadovoljimo želje vseh uporabnikov.

 

Dajemo obljubo, da bomo poskrbeli, da bodo ob tem vaše in  naše stranke, s katerimi se dnevno srečujemo na terenu, pri prevzemu pošiljk, pri dostavi zadovoljne.  Naš skupni cilj je, da so pošiljke v najkrajšem možnem času varno dostavljene

 

Hvala, ker vam je mar.

 


 

Zanesljivo z vami. Pošta Slovenije.


Pozdravljeni,

Z veseljem vam sporočamo, da GLS Slovenija in Pošta slovenije od 31.3.2020 obratuje popolnoma običajno in dostava spet poteka, kot je določeno v Splošnih pogojih poslovanja, ki jih najdete na našem spletnem mestu.

Kot ponudnik paketnih storitev je GLS pomemben element v dobavni verigi. Zaradi trenutnih razmer je odgovornost, ki jo nosimo, še jasnejša. Podružnice GLS po Evropi se po svojih najboljših močeh trudijo varovati zdravje udeležencev našega poslovanja in še naprej zagotavljati logistiko paketov. Izvedli smo ustrezne ukrepe, ki temeljijo na nacionalnih uradnih priporočilih organov, in jih bomo po potrebi še prilagodili. Na tej spletni strani poiščite najnovejše informacije v mednarodnem poslovanju z GLS:

Najprej naj vam zaželimo veliko zdravja.

V trenutnih razmerah je v našem fokusu v prvi vrsti zdravje in dobro počutje naših zaposlenih, vas - naših pošiljateljev in vaših prejemnikov paketov. Zato smo sprejeli nekaj nujnih ukrepov za dostavo v izrednih razmerah. Ob tem potrebujemo vašo podporo.

Prosimo vas, da jasno obvestite vse svoje sodelavce in vse svoje prejemnike paketov o novem načinu prevzema in dostave v času izrednih razmer.

1. Prevzem oz. primopredaja paketov poteka izključno na prostem. GLS kurirji ne bodo vstopali v vaše pisarne, skladišča in druge prostore. Predaja naj poteka brez kontaktov z varnostno razdaljo 1,5 metra.

2. Dostava paketov bo potekala na prostem in brez kontaktov z upoštevano razdaljo 1,5 metra.

3. Prejemniki paketov naj se v čim večjem številu odločijo za plačilo direktno vam (s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami), da zmanjšamo število stikov ob plačilu po povzetju. Prosimo, zmanjšajte število paketov z odkupnino. 

4. Prejemniki paketov naj se v čim večjem številu odločijo za dostavo na dogovorjeno mesto ali za dostavo v GLS Paketomat. Omogočite vsem svojim prejemnikom izbiro o dostavi FDS (FlexDeliveryService). Obvestite prejemnike paketov o tej možnosti že pred ali ob naročilu. Dostava na dogovorjeno mesto pomeni, da prejemnik ne podpiše prevzema in da lahko kurir pusti paket npr. pred vrati, na terasi, za ograjo, ipd.. GLS Paketomati omogočajo brezkontaktni prevzem paketa na 70-ih lokacijah po vsej Sloveniji.

5. GLS kurirji ne bodo vstopali v zaprte prostore ob dostavi paketa. Prejemnik paketa naj prevzame paket zunaj.

6. Če paketa ne bo možno dostaviti niti brezkontakno na naslovu niti preko GLS Paketomata, se bo paket takoj vrnil k pošiljatelju. Paketi ne bodo čakali prejemnikov na osebni dvig v GLS paketnem centru. 

Še naprej natančno spremljamo situacijo in vas bomo sproti obveščali o naših ukrepih. Vsem svetujemo, naj sprejmejo previdnostne ukrepe za zmanjšanje tveganja za okužbo.

Vsem nam želim veliko zdravja, hitro okrevanje družbe in normalizacijo poslovanja.

Pošta Slovenije
Pošta Slovenije

Svetujemo, da zaradi nevarnosti okužbe s koronavirusom in naraščanja števila potrjenih okužb izberete VARNO in DISKRETNO dostavo.

Pri Pošti Slovenije spremljamo vsa ustrezna poročila uradnih organov in pri izvajanju poštnih storitev upoštevamo vse priporočene ukrepe za zaščito ljudi – tako zaposlenih kot uporabnikov poštnih storitev.

Vse več potrošnikov se odloča za spletno nakupovanje, saj se tako izognejo neposrednemu stiku s prodajalcem. Na Pošti Slovenije se zavedamo pomena diskretnosti in varnosti, ki je v teh dneh še kako pereča tema.

Zato vam svetujemo, da za dostavno mesto izberete eno izmed alternativnih dostavnih točk in se tako izognete tudi neposrednemu stiku z dostavljavcem oziroma poskrbite, da je dostava pošiljke uspešna. Alternativne dostavne točke vam zagotavljajo:

  • popolno diskretnost,
  • varnost,
  • enostavnost,
  • dostopnost 24/7,
  • hitrost,
  • obveščenost.

Predlagamo, da v trenutnih razmerah izberete:

  • dostavo v PS Paketomat (24 lokacij po Sloveniji),
  • dostavo na vnaprej dogovorjen prostor (na teraso, pod nadstrešek, v lopo …).

DHL

Spoštovani!

Želimo vas obvestiti, da ustavitev letalskega prometa za letališče Jožeta Pučnika, Brnik, ki stopa v veljavo z jutrišnjim dnem (17.3.2020), ne velja za TOVORNI promet in tako ne vpliva na našo storitev letalskega prevoza tovora, ki še vedno poteka brez prekinitev. O morebitnih nastalih spremembah vas bomo sproti obveščali.

 

Spoštovani,

Ponovno vas pozivamo, da zmanjšate število paketov z odkupnino na čim nižjo raven ali to storitev v celoti ukinete.

Želimo zaščititi naše kurirje, vas - naše pošiljatelje in tudi vse prejemnike - splošno javnost, ki se v obstoječih razmerah še bolj zanaša na našo storitev - dostavo na dom.

Prosimo obveščajte, pozivajte, priporočajte vsem svojim kupcem naj vam plačajo kupnino vnaprej. Izbira plačila po povzetju je v trenutnih razmerah neodgovorna do družbe, saj ogroža zdravje kurirjev in posledično drugih prejemnikov paketov.

Če ne bomo zaznali drastičnega upada paketov z naročeno storitvijo plačila po povzetju, bomo primorani to storitev popolnoma ukiniti.

In ne pozabite pozivati svoje kupce naj izberejo dostavo v Paketomat ali dostavo na dogovorjeno mesto že preden gre paket v dostavo - uporabite storitev FDS

 

Posebne zahvale vsem dostavljalcem paketov za pogum in kakovostno opravljeno storitev ob epidemiji Coronavirus covid 19.

Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav,

Nakupek.si

Več o korona virusu COVID 19 na Strani Gov.si: https://www.gov.si/teme/koronavirus/

Lastnik slike objavljen na sliki. Owner of the image is on the image