Letošnja pomlad pri nosljivi pametni tehnologiji prinaša pravo razvojno revolucijo. Pod besedno zvezo pametna nosljiva tehnologija se skrivajo pametne, športne ure in FIT zapestnice. Nosljiva tehnologija se je razvojno in tehnološko tako razvila, da smo dobili nov segment – pametne športne ure. Uporabnost vgrajenih lastnosti omenjenih naprav je dosegla povsem nove dimenzije. Vsi tisti, ki so bili prepričani, da FIT zapestnica, ki meri spanje in dnevne aktivnosti ponuja premalo, so sedaj dobili sodoben pameten športni merilni inštrument na svoji roki. Proizvajalci so vse bolj pozorni tudi na izgled, tako da ura poleg vseh uporabnih lastnosti postaja modni dodatek, ki izraža naš življenjski slog.

Poudarek na zdravem načinu življenja in športni aktivnosti

14-fitbit-altaNove pametne športne so priporočljive za vse, ki želite poskrbeti za boljše zdravje in izboljšati fizično kondicijo. Vgrajeni merilci srčnega utripa na zapestju na enostaven način spremljajo naš srčni utrip tekom celega dneva, tako v mirovanju kot v času športne aktivnosti in to brez neudobnega merilnega traku na prsih. Bolj kot smo in bomo športno aktivni, boljša bo naša fizična pripravljenost in nižji bo utrip srca ob mirovanju. In vse to bomo precej lažje dosegli s pametnimi športnimi urami, ki ves čas spremljajo naš napredek.

Pametne športne ure imajo vgrajeno množico programov s katerimi beležijo vse naše športne aktivnosti. Vgrajeni športni programi nam pomagajo do boljših rezultatov in delujejo kot naš osebni trener saj nas spremljajo in spodbujajo k telesni aktivnosti. Programi so posebej prilagojeni za posamične športe, na primer: tek, hoja, kolesarjenje, aerobika in drugo.

Aplikacije in povezljivost z ostalimi pametnimi napravami

EASYFITTOUCH CELLULARKonec dneva  nam naprave prikažejo vse podatke o dnevnih in športnih aktivnostih ter kakovosti spanja. Podatki se s pomočjo aplikacije avtomatsko prenesejo v naš telefon ali na računalnik. Aplikacije  so brezplačno na voljo za android in ios naprave. V zadnjih letih so se aplikacije močno izboljšale s poudarkom na preglednosti in enostavni uporabi. Prednost aplikacij je, da na velikih zaslonih lahko spremljamo vse za zdravje in fizično pripravljenost pomembne podatke, ki jih ura beleži tekom dneva.

Povezljivost s telefonom prinaša še eno veliko dodano vrednost novih FIT zapestnic in pametnih športnih ur. Ura nam na zaslonu prikazuje vsa pomembna obvestila iz našega telefona. Prikazuje podatke o klicih, sms-ih, elektronski pošti in obvestila družabnih omrežij facebook, twitter in ostalih.

Novosti na trgu

Fitbit Blaze

Fitbit Blaze je pametna športna ura, ki je že v prodaji za 229,99 €. Vsestranska ura elegantne oblike z izmenljivimi dodatki združuje izboljšano izkušnjo pri spremljanju aktivnega življenjskega sloga z naprednim treningom in pametnimi funkcijami, ki jih potrebujete v vsakodnevnem življenju. Vgrajen merilec srčnega utripa na zapestju za spremljanje utripa tekom celega dneva, tako ob mirovanju, kot športni aktivnosti.

Fitbit_Blaze_Blue_Classic_FitStar_WorkoutScreen

Fitbit Alta

Alta je nova pametna FIT zapestnica, ki spremlja našo dnevno aktivnost in kakovost spanja. Ko je povezana z našim telefonom nam prikaže obvestila, ki jih dobimo na svojem telefonu (klici, sms, e-mail, facebook, twitter, …). Vsa ta tehnologija v elegantni in modni zapestnici, ki je nedvomno lahko naš modni dodatek.

FITBIT ALTA

Garmin Vivoactive HR

Vivoactive HR je najboljša izbira z vse rekreativne športnike, ki želijo popoln nadzor ob vsaki športni aktivnosti, teku, hoji v hribe, kolesarjenje. Vgrajen merilec srčnega utripa na zapestju in GPS nam ob končani športni aktivnosti s pomočjo aplikacije GARMIN CONNECT prikažeta pravo doktorsko analizo našega športnega podviga (hitrost, čas, tempo, višinska razlika, srčni utrip, prikaz poti na google mapu, itd).

garmin-vivoactive-hr-copy-630x420

 
Več na Meganakupek.si
Veliko zanimivosti lahko odkrijete tudi na Nakupek.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.