Domov » Dom in oprema » Delavnica in orodje

Prikaz vseh 3 rezultatov

Namizni vrtalni stroj – NAMIZNI VRTALNI STROJ EINHELL TE-BD 750 E – Mizni vrtalni stroj – Vrtalnik

509.00 z DDV

3 v zalogi: Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

9.9 €

Opomba

Namizni vrtalni stroj – Stebrični vrtalnik Einhell TC-BD 350 – Mizni vrtalni stroj – Vrtalnik

139.00 z DDV

9 v zalogi: Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

9.9 €

Opomba

Namizni vrtalni stroj – NAMIZNI VRTALNI STROJ EINHELL TC-BD 630 – Mizni vrtalni stroj – Vrtalnik

269.00 z DDV

10 v zalogi: Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

9.9 €

Opomba

Delavnica

Katera naprava je najboljša za katero aplikacijo? Kako morate vzdrževati svoje stroje, da boste v njih dolgo uživali? Kako lahko umetno starate les in kako lahko sami zagotovite dekorativni učinek rje na svojih obdelovancih?

Pridobite praktične nasvete in iznajdljive življenjske trike od pravih strokovnjakov za izboljšanje doma, da vam olajšajo izkušnjo DIY naredi si sam.

delavnica in orodje. Vrtalniki, brusilniki, akumulatorski izvijači (2)

Povzetek: Noben Mojster še ni padel z nebes
Pravega skobljanja se je treba naučiti.

Naj gre za priporočila izdelkov in nasvete za novince na področju DIY ali pametne pripomočke za napredne, s katerimi boste svoje načrte še lažje izvajali iz rok. Zdaj pa še več! Z našimi strokovnjaki postanete potencialni podpornik. 

Začnite takoj!

Akumulatorski vijačniki v uporabi: praktični testi, ki se osredotočajo na vrtanje in vijačenje z Einhell

Akumulatorski izvijač – eno najpomembnejših orodij za domače mojstre in obrtnike – v praktičnih preizkusih. Akumulatorski vijačnik združuje dve napravi v eni: vrtalnik in akumulatorski vijačnik. Ne glede na to, ali želite priviti polico ali izvrtati luknjo v steni: z akumulatorskim izvijačem imate v rokah popolno napravo – in tudi brezžično!

Enostavno rokovanje, raznolika področja uporabe in impresivno razmerje med ceno in zmogljivostjo so tisto, zaradi česar akumulatorski vrtalni vijačniki Einhell izstopajo iz množice. V tem članku v blogu vam pomagamo najti pravi model za vas, navajamo prednosti, ki jih ponuja akumulatorski vrtalni vijačnik Einhell, in vam pokažemo, kako ga najbolje izkoristiti.

Praktični testi, ki se osredotočajo na vrtanje in vijačenje z akumulatorskim izvijačem Einhell

Akumulatorsko orodje 2 v 1: Einhell akumulatorski vrtalni vijačnik

Iščete visoko zmogljiv vrtalnik? Ali pa potrebujete močan akumulatorski izvijač? Potem je akumulatorski vrtalni vijačnik podjetja Einhell ravno tisto, kar potrebujete za svoje projekte. Združuje prednosti obeh elektronskih orodij v eno univerzalno napravo – in zahvaljujoč brezžičnemu delovanju na baterije vam pomaga hitro priti do dela, ne glede na to, ali ste doma ali na vrtu. Zato ni čudno, da je akumulatorski vrtalnik absolutno obvezen za vsako škatlo z orodjem. Oglejmo si podrobneje, kaj lahko naredi:

Delavnica in nasveti: Vrtanje z akumulatorskim vrtalnikom

Ne glede na to, ali delate s kovino ali lesom : z akumulatorskim vrtalnikom lahko brez napora vrtate velike in majhne luknje v skoraj kateri koli material. Zmogljiv pogon, visok navor in robusten dvostopenjski menjalnik, ki ga imajo številni naši vrtalni stroji, pomagajo pri zagotavljanju popolno odmerjene moči. Hitrost je mogoče prilagoditi glede na predvideno uporabo. Robustna vpenjalna glava dovaja energijo naravnost v sveder in s svojim gladkim in ravnim tekom zagotavlja čisto vrtalno luknjo.

Akumulatorski vijačniki v uporabi: praktični testi, ki se osredotočajo na vrtanje in vijačenje z Einhell Akumulatorski izvijač

Akumulatorski vijačniki v uporabi: praktični testi, ki se osredotočajo na vrtanje in vijačenje z Einhell
Akumulatorski izvijač – eno najpomembnejših orodij za domače mojstre in obrtnike

Univerzalna baterija sistema Power X-Change zagotavlja potrebno moč za temi zmogljivimi vrtalniki. Z najsodobnejšo litij-ionsko tehnologijo, velikimi baterijskimi celicami in zmogljivim polnilnikom je baterija v naših modelih vedno pripravljena za uporabo in resnično navduši s svojim dolgim ​​časom delovanja in kratkim časom polnjenja.

Res je tako preprosto: vrtanje z akumulatorskim vrtalnikom Einhell

Privijanje z akumulatorskim vrtalnikom

Ne želite več ročno priviti vsakega vijaka? Želite prihraniti čas in energijo pri sestavljanju pohištva, polic ali lesenih konstrukcij? Nato odložite običajni izvijač in vzemite akumulatorski izvijač, ki ga lahko uporabite tudi za vrtanje.

Akumulatorski vrtalni vijačnik vedno zagotavlja dovolj moči in hitrosti za hitro in natančno privijanje vijakov v les, mavčne plošče in številne druge materiale. Fini prenos in popolnoma nastavljiva moč zagotavljata potrebno občutljivost, da preprečite prekomerno zategovanje vijakov.

Popolnoma nastavljiva moč pri vijačenju z akumulatorskim vrtalnikom Einhell

Udarno vrtanje z akumulatorskim udarnim vrtalnikom

Poleg dveh ključnih funkcij vrtanja in vijačenja, Einhell ponuja tudi akumulatorske vijačnike s funkcijami udarnega vrtanja . Akumulatorski udarni vijačnik dodaja dodatno raven funkcionalnosti vrtalniku v kombinaciji z dodatno močjo za delo tudi z najtršimi materiali, kot so opečne stene.

Kljub veliki moči so modeli udarnih gonilnikov opremljeni tudi z Einhellovim učinkovitim baterijskim sistemom Power X-Change. Zmogljiva litij-ionska baterija sistema zagotavlja daljše delovanje in največjo moč vrtanja.

delavnica in orodje. Vrtalniki, brusilniki, akumulatorski izvijači (2)

Povzetek: Noben Mojster še ni padel z nebes
Pravega skobljanja se je treba naučiti. Pri delu z lesom lahko naredite marsikaj narobe – a tudi veliko prav.

Vrtanje v beton: Einhell akumulatorski izvijač s funkcijo udarnega vrtanja
Vrtalnik združuje dve funkciji v eni napravi: vrtalnik in izvijač. Zahvaljujoč zmogljivi bateriji lahko ta vsestranski aparat uporabljate brezžično kjer koli v vašem domu!

Najboljši akumulatorski vrtalni stroji iz Einhell

Iščete akumulatorski vijačnik, ki popolnoma ustreza vsem vašim zahtevam? Želite zmogljiv akumulatorski udarni vrtalnik, ki lahko vrta tudi najtrše materiale? Pri Einhellu lahko najdete ogromno izbiro vrtalnikov, ki so narejeni za uporabo po celotni hiši s svojo polnilno baterijo. Tukaj primerjamo najbolj priljubljene modele:

Inovativna tehnologija za najboljše akumulatorske vijačnike na trgu

Po čem izstopa res dober akumulatorski vijačnik? Za nas so tri bistvene stvari:

 • Enostavno rokovanje
 • Robustna konstrukcija
 • Najsodobnejša tehnologija

Še posebej, ko gre za tehnologijo, smo v Einhellu vedno tik pred vsemi. Na primer z našimi brezkrtačnimi energijskimi motorji ali baterijskim sistemom Power X-Change . Ker vsak naš vrtalni stroj uporablja te inovacije, bi vam jih radi podrobneje predstavili.

Tihi, enostavni za vzdrževanje in varčni z energijo: Einhell brezkrtačni energetski motorji

Akumulatorski sistem Einhell Power X-Change: ena baterija, na tisoče možnosti

Tehnologija brezkrtačnega motorja

Sodobni akumulatorski izvijači ne potrebujejo ogljikovih ščetk! In dokazujemo, da je to prav vsak dan s tehnologijo brezkrtačnih motorjev v naših napravah in modelih. Številni modeli serije akumulatorskih vrtalnikov Einhell uporabljajo sodobne, brezkrtačne, električne motorje . V primerjavi z običajnimi motorji v vrtalnikih vrtalnikov so ti motorji še posebej tihi, enostavni za vzdrževanje in varčni z energijo – zagotavljajo pa tudi več moči. To je še posebej pomembno pri uporabi baterije. Izgube zaradi trenja ali neželeni zlomi zaradi pregrevanja ali izpraznjenih baterij so preteklost!

Oglejmo si podrobneje prednosti brezkrtačne energetske tehnologije v naših vrtalnih napravah:

Največja zmogljivost brez kompromisov

Boljše delovanje z manj izgubami zaradi trenja: brezkrtačni motorji v naših akumulatorskih vrtalnih napravah omogočajo višje vrtljaje na minuto in večji navor v primerjavi z običajnimi elektromotorji.

Delavnice in orodje

Delavnice in orodje

Minimalno trenje in minimalni izpadi

Naši akumulatorski vijačniki so primerni tudi za večje projekte: zaradi nizke proizvodnje toplote lahko naprave delujejo dlje časa pri večjih zmogljivostih brez pregrevanja.

Brez obrabe in največja zanesljivost

Brezkrtačni motorji v naših akumulatorskih vrtalnih napravah niso izpostavljeni obrabi ogljikovih ščetk zaradi mehanske obrabe . V primerjavi z običajnimi napravami je življenjska doba bistveno daljša.

Majhen motor in velik učinek

Brezkrtačni motorji so lahko oblikovani bolj kompaktno, kar vam prihrani prostor in težo. Tako lahko naše akumulatorske vijačnike naredimo bolj kompaktne, lažje in enostavnejše za rokovanje.

Večja učinkovitost in najdaljša življenjska doba.

Več moči in vzdržljivosti za vaš brezžični vrtalni vijačnik: ker brezkrtačni motorji ne povzročajo izgub zaradi trenja, se lahko izhod baterije sistema Power X-Change zelo učinkovito uporablja v vašem akumulatorskem vrtalniku.

Posebej učinkovit: brezkrtačni motorji in sistem Power X-Change

Baterijski sistem Power X-Change

Zapleteni kabli so stvar preteklosti z inovativno baterijsko tehnologijo za vsa vaša električna orodja in naprave! Power X-Change ponuja brezžično svobodo, ne samo za vaš vrtalni stroj, ampak tudi za številna druga orodja in naprave. Za žaganje, vrtanje, vrtnarsko opremo ali celo električne skuterje: prilagodljivost pri zamenjavi baterije in orodja omogoča napajanje vseh naprav v družini Power X-Change z uporabo samo ene vrste baterije in brez kablov. Ampak to še zdaleč ni vse:

Vrhunska kakovost in preizkušena za varnost

Za baterije Power X-Change v vrtalnih kladivih Einhell se uporabljajo samo najkakovostnejše litij-ionske celice. Tako zagotavljamo, da lahko vaše orodje vedno dobavimo s stalno visoko kakovostjo . V primerjavi z običajnimi baterijami naši modeli zagotavljajo največjo vzdržljivost in prilagodljivo moč.

Inteligentna elektronika in učinkovita zaščita baterije

Aktivni sistem upravljanja baterije zagotavlja najvišjo raven varnosti in moči pri uporabi vašega akumulatorskega vrtalnika. Sistem nadzoruje notranjost vsake baterije Power X-Change za vse varnostno pomembne vplive in nadzoruje optimalno uporabo posameznih celic. Na ta način učinkovito preprečimo tipične poškodbe baterije, kot so spominski učinek ali globoko praznjenje.

Zanesljiva zmogljivost in varno rokovanje

Posebna polnilna naprava Power X-Change, ki jo lahko kupite v kompletu z akumulatorskim izvijačem, je še posebej zmogljiva in varna. Notranji nadzorni moduli zagotavljajo enakomerno in pravilno polnjenje celic v bateriji . Na ta način polnilniki zagotavljajo maksimalno življenjsko dobo in več užitka pri uporabi litij-ionske baterije v vašem akumulatorskem izvijaču!

Ena baterija – na tisoče priložnosti

Veliko več kot le baterija za vaš vrtalnik: od kosilnic do vrtalnih kladiv in akumulatorskih krožnih žag: Power X-Change je popoln akumulatorski sistem, ki ga lahko vrtnarski navdušenci in domači mojstri uporabljajo za upravljanje najrazličnejših orodij in naprav. Več kot 170 naprav je že del družine PXC – in to število nenehno raste. Naši kompleti, ki vsebujejo napravo, litij-ionsko baterijo in polnilno napravo, so pravi prvaki med ceno in zmogljivostjo in jih ne gre spregledati!

Ena baterija za brezžično svobodo z vsemi brezžičnimi napravami Einhell: Power X-Change
Košenje trave, Kosilnice

Košenje trave, Kosilnice

Naši nasveti in triki: Akumulatorski vijačnik v uporabi

Tukaj je opisano, kako pravilno vijačiti in vrtati z akumulatorskim vrtalnikom! Ti Einhellovi nasveti vam bodo pokazali, kako pravilno uporabljati akumulatorski vrtalni vijačnik korak za korakom – in kako hitro in enostavno lahko to tudi storite!

Pravilno vijačenje in vrtanje z vrtalnikom

Od samo privijanja enega vijaka do postavitve celega niza polic: vrtalni stroji so bistveni za domače mojstre, saj vam prihranijo čas in energijo. Da lahko vijake trdno in varno privijete, upoštevajte te nasvete:

Pravi nastavek: Vedno se prepričajte, da uporabljate pravi nastavek za vijak. Embalaža na vijaku vam mora povedati, kaj je to. Nato postavite nastavek naravnost na vijak in uporabite le zelo majhen pritisk z akumulatorskim vrtalnikom. Vijake je treba počasi vrtati v obdelovanec, da se izognete poškodbam. V ta namen imajo Einhellovi akumulatorski vijačniki nastavitev navora, ki omogoča nadzor hitrosti.

Vedno uporabite prave vijake za pravi obdelovanec. Obstajajo različni vijaki za les, kovino in druge kompozitne materiale. Za stene ali beton morate predhodno izvrtati in uporabiti ustrezne moznike.

Dovolj globoko izvrtajte: z vrtalnikom ali udarnim vrtalnikom izvrtajte luknjo dovolj globoko, da se moznik in vijak popolnoma prilegata. Pomembno: Akumulatorski vrtalni vijačnik vedno postavite naravnost in naj bo kot na steno ali strop konstanten. Običajno lahko najdete posebne informacije o globini luknje na embalaži moznika. Ko premaknete vrtalnik nazaj iz luknje, pazite, da greste z nizko hitrostjo.

Nato odstranite prah iz vrtanja s sesalnikom. Šele takrat je mogoče moznik pravilno pritrditi. Nato lahko privijete vijak ali namestite pohištvo ali police.

Varnost in varnost pri vijačenju in vrtanju

Varnost pri vijačenju in vrtanju

Praviloma morate paziti na svojo varnost pred vrtanjem ali vijačenjem z vrtalnikom. To vključuje uporabo potrebne zaščitne opreme , kot so zaščitna očala in rokavice , ter temeljito preverjanje orodja in materialov. Preverite, ali je baterija popolnoma napolnjena, ali imate prave svedre in nastavke za priključke ter ali so lestve, podpore in delovne mize pritrjene. Ko vse preverite, se lahko lotite dela!

Ne pozabite: uporabljajte zaščitno opremo, kot so zaščitna očala in rokavice, ter temeljito preverite svoje orodje

Povzetek: S pravilno tehniko je delo z akumulatorskim vrtalnikom lahko otroška igra

Kot lahko vidite, je akumulatorski vrtalni vijačnik najboljša vsestranska naprava za nas, DIY-je. Vse vaše delo pri vijačenju in vrtanju je veliko lažje, poleg tega pa je brezžičen in izjemno prilagodljiv zahvaljujoč bateriji.

Če izberete napravo Einhell , dobite prednosti najsodobnejše tehnologije , ko gre za motorje, menjalnike in baterije . Hitro in neutrudno poskrbijo tudi naši lahki in priročni modeli, ki jih lahko kupite v ugodnem kompletu.

Z malo takta in pozornosti do naših nasvetov lahko enostavno vrtate in vijačite z akumulatorskim izvijačem Einhell. In če potrebujete malo več moči, je tu tudi naš vrtalnik z dodatno udarno funkcijo. Zadel žebelj na glavi? Tudi mi tako mislimo! Postanite omogočevalec!

Kjer se sekajo les, morajo padati drobci. Kako delati z električnim skobeljnikom

Vrata se vlečejo po tleh, leseno okno se po zimi ne zapre pravilno ali pa preprosto želite preizkusiti izdelavo pohištva DIY? Za vsa ta opravila je akumulatorski ali električni skobeljnik priročno in zelo uporabno orodje. Kot pogosto pri obdelavi lesa, pa to običajno ne deluje takoj. Vendar to ni razlog za obupanje, saj lahko vadite uporabo skobeljnika. Za vas smo zbrali prave nasvete in trike, da bo vaše naslednje delo s skobeljnikom zagotovo uspelo – saj pogosto že majhne stvari naredijo veliko razliko!

Posojanje, prepogibanje, skobljanje – vsi izrazi, ki jih poznajo vajeni hobi mizar. Ste še vedno novinec, ko gre za skobljanje? Ni problema! Pojasnili bomo, kako delujejo Einhellovi akumulatorski skobeljniki in električni skobeljniki , za kaj jih lahko uporabljate in kako jih pravilno uporabljati.

Pri delu z lesom se pogosto uporabljajo akumulatorske in električne skobeljnice. Kaj zmorejo naprave, bomo razložili v blogu.

Kako deluje električni skobeljnik?

Električni skobeljnik je, kot že ime pove, električna različica klasičnega ročnega skobeljnika. Čeprav obe orodji opravljata isto funkcijo – in sicer odstranjevanje lesa – je električni skobeljnik po načinu delovanja bolj podoben rezkarju. Medtem ko ročni skobeljnik lesna vlakna odreže z ostrim skobeljnim nožem, električni skobeljnik deluje z vrtljivim nožem. Dve reverzibilni rezili, ki sta pritrjeni na veliko nožno gred, nato odrežeta sekance iz lesa. Glede na to, kako je nastavljena debelina odrezkov skobeljnika, lahko s uporabnim orodjem dosežete zelo natančne in fine rezultate.

Če se z električnimi in baterijskimi skobeljniki še niste ukvarjali, vam bo nekaj izrazov neznanih.

 • Širina skobeljnika vam na primer pove, kako široko je rezilo skobeljnika in s tem širino reza – to je, kako široka je površina, ki jo načrtujete, ko skobeljnik potisnete čez obdelovanec.
 • Podplat za skobelj je osnovna plošča skobeljnika, ki se naslanja na les. Skobeljni podplat, to je ravninska nosilna površina, je praviloma sestavljena iz dveh polovic, ki sta med seboj ločeni z skobeljnim rezilom. Višino sprednje polovice je mogoče prilagoditi za prilagoditev debeline odrezkov.
 • Debelina sekancev določa, koliko milimetrov lesa želite odstraniti s potiskom čez les. Običajno je pri večini električnih modelov skobelj mogoče prilagoditi debelino odrezkov med 0 in 3 mm.
 • -utor lahko najdete v ravnem podplatu vašega orodja. Odvisno od modela je podplat lahko opremljen tudi z več V-utori. V-utor je namenjen rahlemu posnemanje robov, nato se ravnina položi na obdelovanec tako, da njen rob leži znotraj utora. Tako lahko skobeljko varno vodite čez rob.
 • Na podplatu letala se nahaja tudi tako imenovani parkirni čevelj . Uporablja se za enostavno parkiranje orodja. Hkrati ščiti nož in obdelovanec pred naključnimi praskami. Skobeljniki iz Einhella so opremljeni z avtomatskim parkirnim čevljem.

Tu pride na vrsto električni skobeljnik

Letala so praktično orodje, ko gre za obdelavo lesa. Ne glede na to, ali želite skrajšati obdelovanec, preizkusiti pohištveno konstrukcijo ali nagniti robove svoje lesene terase – električni skobeljnik je naprava po vaši izbiri. V naslednjih situacijah je skobeljnik zelo primeren za vas:

Skrajšajte in zgladite

Vrata so predolga in se vlečejo po tleh? Težava je hitro rešena, saj je pogosto dovolj že nekaj milimetrov, da vrata preprečijo praskanje tal. Ko vrata odpnemo, pritrdimo v delavnici in pritrdimo skobeljnik, se lesena vrata hitro skrajšajo.

Površinska dela

Želite, da vaš stari les spet izgleda kot nov? Namesto brusilnika lahko uporabite tudi električni skobeljnik. Če nastavite debelino odrezkov na majhno, boste dosegli čiste rezultate in vse praske ali spremembe barve na lesu bodo preprosto skobljane.

Konstrukcija pohištva

Pri izdelavi pohištva DIY vas čaka širok nabor nalog. Če je les predebel, lahko preprosto zmanjšate debelino materiala z električnim skobeljnikom. Skobeljnik je idealen tudi za glajenje grobih lesenih površin. Prav tako lahko za gradnjo pohištva uporabite poševni ali slabo razrezan les, tako da ga predhodno skobljate.

Poševni posnetki in robovi

Poševni robovi niso le dekorativni, ampak tudi ščitijo pred drobci lesa. To je lahko pomembno na primer za lesene terase ali pohištvo. Zahvaljujoč V-utoru je tako imenovani posnetek ali robni posnetek ena najlažjih vaj električnega skobeljnika. Za določanje kota je lahko v pomoč tudi kotna zapora.

Zlaganje

Zlaganje je priljubljena tehnika spajanja, ki se uporablja predvsem pri izdelavi oken, vrat, lesenih stropov in lesenega pohištva. Pri zlaganju se rezkajo gradacije v lesu, ki po eni strani služijo dizajnu, lahko pa so tudi funkcionalne. Za to tehniko sta pogosto zelo koristna zložljiva globinska stopnica in vzporedna stopnica.

Ali vam je delo z skobeljnikom pretežko? Ni čudno! Z električnim skobeljnikom delate veliko bolj nežno.

Kako pravilno načrtovati: 7 nasvetov strokovnjakov

 1. Pritrditev in stojalo: Da bi dosegli čiste rezultate, morate obdelovanec varno pritrditi in vpeti. Ko pritrdite obdelovanec, poskrbite, da bo nameščen na delovni višini, ki vam ustreza. Mimogrede, vedno morate imeti trdno stojalo, da lahko varno prevažate dolga letala.
 2. Pravilna nastavitev noža: Običajno je električni skobeljnik že opremljen z dvema nameščenima obračljivima rezilom iz trde kovine. Če se rezila sčasoma topijo, jih zamenjajte, saj reverzibilnih rezil iz karbidne trdine ni mogoče ponovno nabrusiti. Kako natančno zamenjati rezila, lahko izveste v navodilih za uporabo. Ali so rezila pravilno nastavljena, se vidi iz dejstva, da po skobljanju dobite gladko površino. Če nastanejo zareze ali žlebovi, se rezalni rob skobeljnega lista in osnovne plošče ne ujemata pravilno.
 3. Pravilna nastavitev globine: Preden lahko začnete delati na lesu, morate prilagoditi hitrost rezanja na svoji napravi. Na modelih električnih skobelj znamke Einhell lahko s pomočjo vrtljivega gumba za nastavitev prilagodite globino reza med 0 in 3 mm v korakih po 0,1 mm. Vedno morate upoštevati eno stvar: manjša kot je globina reza, bolj gladka je površina na koncu skobljana.
 4. Delo z vzporednim postajališčem: načrtujete z vodnikom? Potem je ta vzporedna postaja priročna! Ta je pritrjena ob strani naprave, kot je razloženo v navodilih. Vzporedni omejevalnik lahko nato uporabite za nastavitev širine koraka, kar je lahko še posebej koristno pri skobljanju stopnic. Zapora se namesti na rob obdelovanca in skobeljnik se nato počasi in zanesljivo vodi čez obdelovanec.
 5. Vedno delajte v smeri vlaken: vsekakor morate biti pozorni na smer vlaken vašega lesa. Če načrtujete v nasprotni smeri lesnih vlaken, ustvarite izbruhe na površini. Če obdelujete les v smeri vlaken in kljub temu dajete neenakomerne rezultate, je bolje, da delate pogosteje in z manjšo globino reza nad obdelovancem. Z nežnim pritiskom in počasnim hranjenjem bi morali doseči čiste rezultate.
 6. Uporabite majhen pritisk: Na splošno morate pri delu z skobeljnikom le malo pritisniti na napravo, vendar ga morate pravilno razporediti. Na začetku lesene površine pritisnemo sprednji del naprave, proti koncu površine premaknemo pritisk na zadnji del naprave. S tem preprečimo, da bi obdelovanec skobljal v obliki krogle, torej odstranil več lesa na začetku in koncu lesene površine.
 7. Preverite z vodno tehtnico: ali ste dejansko skobljali ravno, lahko preprosto preverite z vodno tehtnico, ki je na voljo v prodaji. Če vaša površina na koncu ni ravna, jo lahko preprosto ponovno dotaknete.
Naši strokovni nasveti vam pomagajo doseči natančne in čiste rezultate pri delu z električnim skobeljnikom!

Koristna oprema za električni skobeljnik

Odstranjevanje odrezkov za čisto delovno mesto

Če na adapter za ekstrakcijo priključite napravo za odsesovanje, kot je mokro-suhi sesalnik, imate vedno jasen pogled na vaše delovno območje.

Parkirni čevelj

Parkirni čevelj služi kot zaščita noža in kot varnostna naprava za orodje. Mimogrede, električni in akumulatorski modeli skobelj Einhell so opremljeni celo s samodejnim parkirnim čevljem.

Zapora globine prepogibanja

Pri skobljanju stopnic je lahko zelo koristen zgibni omejevalnik globine. Kako natančno je to montirano, lahko izveste v navodilih za uporabo. Pri modelih Einhell je tako imenovana merilna palica za globino koraka nameščena na vzporednem omejevalniku in nastavljena na želeno globino koraka.Ne morete delati zunaj, a ne želite sekancev v delavnici? Nato na letalo priključite napravo za ekstrakcijo.

Kako se izogniti razpokam in neravninam?

Če se pri uporabi električnega letala v lesu pojavijo razpoke, je za to lahko več razlogov. Pogosto je to posledica previsoke globine reza, torej dejstva, da naenkrat odstranite preveč lesa. Na splošno priporočamo, da globino reza nastavite precej nizko in raje večkrat obdelate les in ga načrtujete plast za plastjo . Mimogrede: trši kot je les, nižjo morate nastaviti globino reza!

Ne prehitro in z rahlim pritiskom , da se hitrost ne zmanjša s prevelikim pritiskom na les, skobeljko potisnite po površini v smeri vlaken . Na kratko smo že razložili, kako preprečiti, da bi vaš obdelovanec postal “okronan”: na začetku lesene površine je treba nežno pritiskati na sprednji del ravnine, proti koncu površine pa se pritisk premakne nazaj.

Če vsi ti nasveti ne pomagajo, potem vsekakor preverite rezila svojega skobeljnika – saj s topimi rezili ne boste dosegli enakomernih in čistih rezultatov.

Počasi, a zanesljivo – tako morate delati z električnim skobeljnikom po lesu, da se izognete solzam.

Povzetek: Noben Mojster še ni padel z nebes

Pravega skobljanja se je treba naučiti. Pri delu z lesom lahko naredite marsikaj narobe – a tudi veliko prav. Pomembno je, da ne obupaš! Bolj ko vadite z električnim skobeljnikom, lažje vam bo delo. Če boste pozorni na naše nasvete in morda poskusite le enega ali drugega vadbenega projekta, preden se lotite velikih nalog, boste kmalu tudi sami profesionalci pri delu s skobeljnikom.