Domov » Dom in oprema » Kuhinje » Kuhinjski elementi

Prikazovanje 1–24 od 321 rezultatov

FRANKA LUX zgornji element 40G

37.99 z DDV

Na zalogi (1-4 dni)

Spodnja omara NIKI D60

66.00 z DDV

Na zalogi (1-4 dni)

Visoka omara TISA 60D 2

309.99 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Visoka omara STIL 60D 2

284.99 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Zgornji poličnik ELZA 30G

42.35 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Spodnji poličnik ELZA 30D

66.55 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Spodnji poličnik ELZA 15D

61.49 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Zgornji poličnik ELZA 15G

41.69 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Visoka omara ELZA 60 D2

244.99 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Visoka omara ELZA 60D

271.00 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Visoka omara ELZA 40D

224.99 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Zgornja omara ELZA 60G dvižna

75.06 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Zgornja omara ELZA 50 G

87.45 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Spodnja omara ELZA 60D

165.55 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Spodnja omara ELZA 80D

182.05 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Spodnja kotna omara ELZA 105D

145.75 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Zgornja omara ELZA 30G

72.05 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Zgornja omara ELZA 45G

84.59 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Zgornja kotna omara ELZA 58X58 G

127.49 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Zgornja omara ELZA 50G dvižna

66.55 z DDV

Po naročilu (3-6 tednov)

Splošni nasveti za izbiro kakovostne in ugodne kuhinje ali bloka

Začnimo kar z osnovami. Ste se odločili za nakup nove kuhinje? Vas mikajo majhni, a praktični kuhinjski bloki? Si želite praktične kuhinje s trendovskim izgledom ali vas bolj mikajo klasične linije?

Pojdimo lepo po vrsti. Pred izbiro nove, moderne kuhinje si je nujno zastaviti nekaj ključnih vprašanj. Najprej velja razmisliti, kakšno kuhinjsko pohištvo bi se najbolje ujeli s preostalimi elementi v stanovanju, posebej če je kuhinja odprta in tako povezana z ostalimi prostori. Tukaj velja izpostaviti jedilnico, ki je pogosto spojena s kuhinjskim prostorom, s katerim se mora zato čim bolje zliti.

Vprašajte se, kakšne oblike in barve so vam najbližje oz. v kakšen odtenek bi odeli svoj nov kuhinjski blok, pult ter ostale dodatke. Si že predstavljate barvno paleto? Odlično, potem lahko nadaljujete z linijami in splošnim slogom.

Se navdušujete nad klasičnimi, nekoliko rustikalnimi bloki in mini kuhinjami ali pristajate na modern, izčiščen in minimalističen slog?

In potem? Brez skrbi, vprašanj še ni konec.

Treba je namreč določiti tudi okvirno zasnovo kuhinje. Pri tem glavno vlogo igrajo naše navade in potrebe. A pozor. Nikar se ne sprašujte le, kaj si želite ali kaj potrebujete, temveč raje izhajajte iz svojih dosedanjih rutin. Pomislite, koliko družinskih članov zjutraj hkrati pripravlja zajtrk, kolikokrat kuhate za večje družbe, ali radi pečete, kako pogosto uporabljate kuhinjske pripomočke … Pomislite, kaj vas je na dosedanji zasnovi kuhinje najbolj motilo in kako bi novo kuhinjsko pohištvo to pomanjkljivost lahko odpravilo.

Pogosto gostite sorodnike in prijatelje? Vaša rešiteljica je velika delovna površina! Razmislite o razporeditvi v obliki črke L ali U. Podobno razmišljajte vsi tisti, ki jutranji obrok, kosilo ali malico pripravljate skupaj s partnerji ali družino, pa tudi lastniki večjega števila pripomočkov, ki so pogosto v uporabi.

Če obožujete peko, dobro razmislite o položaju pečice.

In če na še tople slaščice ali prigrizke radi povabite družino ali prijatelje, utegne biti kuhinja z otokom popoln prostor za hitro pogostitev.

Pri načrtovanju je modro imeti v mislih predvsem gibanje, ki ga izvajate med samo kuho. Slednje se pogosto odvija v obliki trikotnika, katerega oglišča so štedilnik, pečica in hladilnik. Seveda pa to ni nujno, saj podolgovate zasnove vse omenjene elemente lahko združijo v eni ravnini, s tem pa poskrbijo za vel prostora in lažje gibanje. Premislite, kako se gibljete sedaj in katera opravila najpogosteje združujete, nato pa se odločite, če bi takšno rutino raje ohranili ali spremenili.

Morda se sliši samoumevno, a pri načrtovanju svoje nove kuhinje

– Blok in mini kuhinje nikar ne pozabite na pozicije priključkov. Slednje je pogosto moč spremeniti, a to s seboj prinaša dodatne stroške, ki jih je treba všteti v proračun. Če ste omejeni z denarjem, se je morda bolje držati zasnove, ki zahteva le minimalne prilagoditve, inovativne ideje pa prihraniti za naslednji nakup kuhinjskega pohištva.

Pa še eno na prvi pogled precej samoumevno stvar velja omeniti. Ko oprezate za poceni kuhinjskimi bloki in se odločate med različnimi materiali, dobro razmislite o vzdrževanju. Če vam telovadba s krpo in čistili ne diši, dajte prednost materialom, ki so preprosti za vzdrževanje in jih je mogoče hitro ter brez težav očistiti. Za preprosto in hitro čiščenje je bistvena tudi zasnova – minimalizem in prečiščene linije vam bodo prihranili dragocen čas in živce.