Domov » Dom in oprema » Ogrevanje - Radiatorji

Prikaz vseh 3 rezultatov

ELEKTRIČNI RADIATOR MQ OR 05

89.90 z DDV

Po naročilu: 3 - 7 tednov

Poštnina

9.9 €

ELEKTRIČNI RADIATOR | Vigo EPK električni grelniki z PRO termostatom |

169.00 z DDV

547 v zalogi: Predvidena dostava od 3 do 14 dni (se lahko naroči)

Poštnina

9.9 €

Radiator | Električni konvektor Thermor Evidence2 – 500W

89.00 z DDV

80 v zalogi: Predvidena dostava od 3 do 14 dni (se lahko naroči)

Poštnina

9.9 €

Vam je hladno – naj vam ne bo – ogrejte se z nami

V kolikor želite ogreti vaš dom in ne veste kakšen način ogrevanja je najbolj ustrezen si oglejte pestro ponudbo v naši kategoriji Ogrevanje – Radiatorji
Dobili boste boljši vpogled v načine ogrevanja vašega doma. Za radiatorje in konvektorje je seveda značilno, da oddajajo toploto s pomočjo elektrike.
Lahko so premična ali statična. Premična vključite lahko v katerem koli prostoru, če le imate tam vtičnico. Statična pa so pritrjena na podlago in se napajajo neposredno iz napeljave v stenah. Med seboj se razlikujejo tudi po cenovni dostopnosti in sposobnosti, koliko velik prostor lahko ogrejejo.
Odvisno od velikosti grelega telesa in velikosti prostora, ter ogrevalne moči so potem različni tudi stroški ogravanja.

Pomembno je, da pred nakupom grelnega telesa preverite velikost prostora, kjer bo grelno telo nameščeno. Pomemben dejavnik je tudi povprečno število oseb, ki se običajno nahajajov prostoru  in na podlagi tega poiščite primerno grelno telo za vaš prostor.

V ponudbi električnih grelnih teles lahko izbirate med radiatorji, konvektorji, halogenskimi pečmi, kvarčnimi in infra pečmi, kaloriferji, stenskimi grelniki in seveda novostjo na tržišču IR paneli.

Električni radijatorj je v slovenskih domovih največkrat uporabljen način ogrevanja. Za električne radiatorje je značilno, da zraka ne sušijo, njihovo upravljanje je enostavno, saj setoplota , ki jo oddajajo uravnava preko termostata.
Odločite se lahko za premičn
i radijator, ki ima ustrezna kolesca, ali pa za statični, ki se namesti na zid.

Sodobni električni radiatorji se močno razlikujejo od starejših modelov saj so tanjši, zmogljivejši in skorajda neopazni.

                                                                        

Grelna telesa, ki so primerna tako za ogrevanje, kot tudi hlajenje prostora so konvektorji. Najbolj so primerni za manjše prostore, kjer ogrevanje ni aktualno čez celotno sezono, pač pa samo ob določenih obdobjih.Delovanje konvektorjev poteka s pomočjo tople oz. hladne vode.

                                                                         

Halogenske peči se največkrat uporabljajo v industrijskih prostorih, kopalnicah, terasah  Torej v prostorih, ki se težje ogrejejo.

                                                                         

Infra peči ter kvarčne peči se največkrat uporabljajo v kopalnicah predvsem v mrzlem obdobju leta ali takrat, ko želimo prostor hitro segreti. Zanje je značilna stenska montaža, nekatere imajo možnost nagiba grelne glave. Njihova prednost je, da so cenovno ugodne, posamezen prostor pa izredno hitro ogrejejo.

                                                                               

Kaloriferji so odlična rešitev za trenutno in hitro dodatno ogretje prostora.Prednost kaloriferjev je cenovna dostopnost, enostavna uporaba, praktična velikost in lažje prenašanje iz prostora v prostor.

                                                                           

Stenski grelniki so po delovanju in obliki podobni klimatskim napravam. Zanje je značilna možnost montaže na steno skoraj pod strop. Zato delujejo zelo ne moteče v prostoru. Temperaturo, ki jo oddaja stenskigrelnik reguliramo s pomočjo prenosnega upravljalnika.

                                                                      

Sodobna in najnovejša rešitev ogrevanja prostorov so IR paneli. Cena IR panelov mnoge odvrne od nakupa, vedar pa, ko preračunate koliko boste privarčevali pri stroških, so IR paneli najboljša rešitev ta hip na trgu.

IR paneli lahko z malo domišlije v vaš dom prinesejo spremembo in  dodatno dekoracijo, saj IR panele lahko prebarvamo, prelepimo s tapetami ali kako drugače okrasimo. Tako bo grelno telo oz. IR panel neopazen ali če povzamemo zelo opazen dodatek v vašem prostoru.