Čokolada Cavalier | mlečna

2.99 z DDV

Po naročilu: 3 - 7 tednov

Lešnikov namaz | Cavalier spread

7.95 z DDV

Po naročilu: 3 - 7 tednov

Super Hrana je zelo bogat vir hranljivih snovi za vaše telo

Superhrana so posebna kategorija živil, ki jih najdemo v naravi. Po definiciji nimajo veliko kalorij, imajo pa zelo veliko hranilnih snovi, ki so super za naš organizem. So bogat vir antioksidantov in esencialnih hranil – hranilnih snovi, ki jih potrebujemo, vendar ne moremo narediti sami.

Zelenjave in sadja je bilo na slovenskih krožnikih vedno dovolj, vendar zaskrbljenost nad kakovostjo živil, pridelanih na mineralnio izčrpani zemlji je dovolj visoka, da vedno bolj posegamo po Super živilih. Super živila so super izbira za vnos bogatih hranilnih snovi v vaš organizem.
Za več informacij o tem, kako uporabljati Superhrano v vašem vsakdanjem življenju smo vam pripravili kratek opis petih najpomembnejših kategorij Superhrane spodaj:

Zelena super hrana ali super živila

Zeleni so dobri, zelena Superživila so še boljša! Zelena Superhrana ima najvišje koncentracije enostavno prebavljivih hranil, za kurjenje maščobnih spojin, vitaminov in mineralov, ki ščitijo in zdravijo vaše telo. Vsebujejo širok nabor koristnih snovi, vključno z beljakovinami, zaščitne foto-kemikalije in bakterije, ki vam pomagajo graditi čistejše mišice in tkiva, pripomorejo k vašm prebavnem sistemu in bolj učinkovito zaščito telo pred boleznimi.

Super hrana kot sadje in oreščki

Sadje kot so goji jagode in tudi borovnice ter ostali super sadeži so bogati z antioksidanti, ki se ‘borijo’ proti prostim radikalom v vašem telesu. Besedi prosti radikali zvenita malo kot ekstremistične teroristične skupine, ki opustošijo in uničujejo po vsem svetu in v resnici v okviru vašega telesa, počnejo prav to. Ti so, v delu, naravni pojav skozi presnovo v telesu vendar pa dodatno in nepotrebno proste radikale dobimo v naše telo zaradi zunanjih dejavnikov, vključno z onesnaževanjem, s cigaretnim dimom, sevanje, s prežgano hrano, pojemo veliko ocvrte maščob in kuhanih živil.

Superhrana je tudi čebelji med

Egipčani so pisali o tem že leta 5500 pred našim štetjem, Indijanci so ga uporabljali za svoje verske obrede že 1000 let pred našim štetjem in celo Babilonci so omenili, da med uporabljajo v svojih zdravilnih praksah. Zahodni svet je dejansko odkrili prednosti medu kot superživilo po nesreči med raziskavo domačih ruskih čebelarjev, ki so redno živeli do in čez 100 let, jedli so surovo super živilo čebelji med, bogato z cvetnim prahom, vsak dan.

Alge kot Super Hrana

Morske alge so najbolj hranilno goste rastline na planetu, saj imajo dostop do vseh hranil v ocean. Vsebujejo lahko do
10-krat več kalcija kot mleko in osemkrat toliko kot govedina. Kemična sestava alg je tako zelo podobna, plazmi človeške krvi, da je morda njena največja prednost urejanje in čiščenje našega krvnega sistema.

Kokosovo olje je super hrana?

Glede na vse večje število uporabnikov, ali je kokosovo olje super hrana oziroma super živilo, odgovor je seveda pritrdilen. Od kokosove palme, do naše kuhinje naprej do slaščičarske industrije sedaj pa še kozmetična industrija. Očitno to malo jediilno olja zmore vse!