Kako lahko v svoje življenje vnesemo nekaj zdravih navad? Ni treba, da so spremembe velike – že drobna dejanja lahko močno izboljšajo vaše počutje. Nanizali vam bomo nekaj zamisli, vi pa si izberite tiste, ki so prave za vas.

Mešalnik Head Gorenje in tehtnica bele barve

Mešalnik Head Gorenje

Zagotovite si polnih osem ur spanja. Tako kot sta zdrava prehrana in redna telesna aktivnost potrebni in pomembni za zdravje, je pomemben tudi spanec. Raziskave so pokazale, da lahko pomanjkanje spanca povzroča neobvladljivo lakoto, večje tveganje za bolezni srca in ožilja ter diabetes tipa 2. Zato se potrudite, da si zagotovite priporočenih osem ur spanca, ki so potrebne za zdravje, varnost in optimalno zmogljivost.

Dobro jutro — in dober tek! Zajtrk požene presnovo po nočnem spancu in vam postopoma daje energijo, ki jo potrebujete, da se prebijete skozi jutro. Ni treba, da je posebej zapleten. Lahko uporabite kakovostni mešalnik znamke HEAD by Gorenje (izbirate lahko med belo in črno različico), vanj pa stresete svoje najljubše hranljive sestavine: sadje, oreščke, jogurt, zelenjavo, pa boste že kmalu uživali v hranljivi in okusni mešanici vlaknin, beljakovin in vitaminov.

Mešalnik Head Gorenje in tehtnica črne barve

Pametna aplikacija za pametno pripravo hrane

Jejte pozorno. Ugasnite televizor ali računalnik, usedite se za mizo s hrano na krožniku, osredotočite se na hrano. Naužijte se vonja in uživajte v okusih. Med grižljaji odložite vilice in si vzemite čas za uživanje v obroku. Tako boste pojedli manj, hkrati pa vas bo hrana bolj zadovoljila.

Jejte raznoliko. Uporabljajte recepte, ki bodo pozitivno vplivali na vaše zdravje in razpoloženje. V aplikaciji HEAD by Gorenje boste našli recepte, ki jih uporabljajo in promovirajo znani Headovi športniki. Preizkusite aplikacijo HEAD by Gorenje in poiščite najljubše recepte, ki jih boste lahko uporabljali vsak dan. Tu in tam se pocrkljajte s kozarcem rdečega vina (ali kakšne druge alkoholne pijače) ali z grižljajem temne čokolade, ki vsebuje vsaj 75 % kakava – oboje vsebuje antioksidante, ki bodo ugodno vplivali na delovanje vašega srca.

Mešalnik Head Gorenje in tehtnica črne barve

Mešalnik Head Gorenje

Vzemite si odmor. Vsaj enkrat na dan zaprite oči in desetkrat globoko zadihajte. Vdihnite skozi nos, občutite, kako se vam trebušna prepona širi, nato pa izdihnite skozi usta. Globoko, osredotočeno dihanje upočasni srčni utrip, pomiri telo, s tem pa se umirijo tudi vaše misli in omili stres. Dodajte še vsaj 30 minut zmerne telesne dejavnosti vsaj pet dni na teden.

Popijte več vode, da preprečite zaprtje, izsušitev in druge povezane težave. Ne glede na to, ali pijete ustekleničeno, filtrirano ali vodo iz pipe, vam ta pomaga hidrirati celice, izpirati strupe in preprečevati izsušitev.

Bodite vsak dan hvaležni in napolnite svoje življenje s prijaznostjo. Hvaležnost lahko izboljša vaše splošno razpoloženje in vam polepša pogled na življenje. Vsak dan pred spanjem zapišite tri stvari, za katere ste hvaležni. Poleg tega pa izrazite hvaležnost za ljudi v svojem življenju in jim povejte, da jih cenite.

Kako uporabiti HEAD by Gorenje aplikacijo?

Povežite HEAD Gorenjevo povezovalno kuhinjsko tehtnico z aplikacijo HEAD by Gorenje. Navodila vas bodo korak po koraku vodila skozi proces,  tako da lahko le še uživate v enostavni pripravi zdravih in okusnih napitkov. In najboljše ob tem: v receptih uživajo vrhunski HEAD-ovi športniki.  Prebrskajte aplikacijo, izberite recept in sledite navodilom za dodajanje sestavin.   Za najboljše rezultate uporabite HEAD Gorenjevo povezovalno kuhinjsko tehtnico in HEAD mešalnik Gorenje.

Poleg receptov, ki jih delijo športniki HEAD, vam aplikacija omogoča da:

– preprosto izmerite hranilno vrednost vsake sestavine,

– spoznate športnike HEAD, ki so delili svoje najljubše recepte,

– pripravite zdrav napitek iz poglavja z recepti VITAWAY.

Zdravi in okusni napitki, ki jih delijo športniki HEAD, čakajo, da jih odkrijete. Zdrav in aktiven življenjski slog še nikoli ni bil tako preprost!

Recept, ki nam ga je zaupal Marin Čilić, profesionalni teniški igralec

MARINOV CARB SMOOTHIE

SESTAVINE

  • 1 banana
  • 60 g jagod
  • 40 g manj mastnega grškega jogurta
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 3 dcl manj mastnega mleka

Čas mešanja: 60 s

Hitrost: visoka

Zmešajte in …dober tek!

Zelen Smoothie

Pripravite si odličen smoothie

  Več na Meganakupek.si Veliko zanimivosti lahko odkrijete tudi na Nakupek.si