V jesen z toploto iz klime?

Vam je znan občutek, ko na jesenski dan pridete iz službe in še kakšno uro ali dve ostanete v plašču, saj bi vas drugače zeblo vse dokler vaš toplotni sistem ne bi zadostno ogrel notranjih hišnih prostorov?  Naj vam predstavimo novodobno funkcijo Beko klimatskih naprav – t. i. mobilno povezljivost. To pomeni, da bo klimatska naprava od sedaj prek WiFija povezana z vašim pametnim telefonom tudi ko vas ne bo doma in jo boste torej lahko zagnali že takoj po tem, ko boste zaključili s službo in se odpravili na pot. Vaš dom vas bo pričakal v popolni temperaturi, točno po vaši meri, saj boste prek telefona lahko preverili tako obstoječo temperaturo bivalnih prostorov kot tudi nastavili točno določeno temperaturo, ki si je želite ob prihodu domov. Seveda pa enako velja tudi za izklop klimatske naprave – če se boste na poti do dnevnih obveznosti spomnili, da ste klimo nenamerno pustili delovati, jo boste z enim klikom preprosto izklopili in tako prihranili nepotrebno porabo električne energije.

beko klime, klima, ogrevanje s klimo, klima pozimi, ogrevanje prostora, ogrevanje pozimi, kalorifer, klima za ogrevanje, kako hitro ogreti prostor, beko

Tehnologija Jet Heat

Noči postajajo vedno bolj mrzle in večina nas zato med spanjem ne more več imeti odprtih oken, ker bi v tem primeru mraz motil naš spanec. Svež zrak v prostore zopet vnesemo z jutranjim prezračevanjem, vendar pa to znatno in za dlje časa ohladi naše ozračje. V hladnejših mesecih se zato le poredko odločimo za osvežitev notranjih prostorov, pa čeprav se zavedamo, da je to za višjo kvaliteto zraka v hiši ali stanovanju nujno potrebno. Ohranite zdravo navado prezračevanja in svojemu domu v trenutku povrnite toplino z Beko klimatsko napravo, ki prek funkcije Jet Heat učinkovito ogreje še tako velik prostor.

beko klime, klima, ogrevanje s klimo, klima pozimi, ogrevanje prostora, ogrevanje pozimi, kalorifer, klima za ogrevanje, kako hitro ogreti prostor, beko

Tehnologija ZoneFollow

V vmesnih letnih obdobjih smo zaradi nenadnih temperaturnih razlik v okolju močno izpostavljeni različnim boleznim, predvsem pa pogosto podležemo prehladu. Na vremenske razmere resda bolj težko vplivamo, prav gotovo pa lahko poskrbimo za stabilnost temperature znotraj lastnih bivalnih prostorov. Beko klimatske naprave nam s tehnologijo ZoneFollow omogočajo natančnejši in učinkovitejši nadzor nad temperaturo v prostoru, in sicer na način, da daljinski upravljalec klimatske naprave s senzorjem zaznava temperaturo okoli uporabnika in samodejno poskrbi za njeno ohranjanje. To omogoča optimalne bivalne pogoje in zaščito zdravja vaše družine.

Tehnologija SelfClean+

Vlaga je eden največjih sovražnikov zdravega doma. Z njo ima probleme veliko gospodinjstev, nevarna pa je predvsem zato, ker je njene negativne učinke izjemno težko odstraniti, ko se enkrat pojavijo. Najhujše posledice vlage v bivalnih prostorih so različne bakterije in plesnive površine, ki negativno vplivajo tudi na kakovost zraka, navadno celo brez naše vednosti. Tehnologija SelfClean+ v Beko klimatskih napravah bo poskrbela, da do teh škodljivih procesov ne bo prišlo. Njen tehtno zasnovan proces čiščenja zraka ter odstranjevanja vlage in bakterij bo v naše domove vnesel stabilnost čistoče in svežine zraka.

beko klime, klima, ogrevanje s klimo, klima pozimi, ogrevanje prostora, ogrevanje pozimi, kalorifer, klima za ogrevanje, kako hitro ogreti prostor, beko

Zakaj je torej v prehodnih obdobjih še posebej priporočljiva uporaba sodobne klimatske naprave? V primerjavi z ostalimi toplotnimi sistemi so jeseni in spomladi klimatske naprave tako varčnejše kot bolj učinkovite. Razlog za to se skriva v vgrajenem ventilatorju, ki z izpopolnjenim sistemom kroženja zraka omogoča dvig notranje temperature le v nekaj minutah. Prav tako za razliko od ostalih toplotnih sistemov poleg gretja in ohlajanja prostora skrbijo še za svežino zraka ter učinkovito odstranjevanje vlage in bakterij.

Beko klimatske naprave se lahko pohvalijo tudi z energetskim razredom A+, kar pomeni, da je njihov SCOP oz. sezonski izkoristek za ogrevanje med 4.00 in 4.60*. Sezonski izkoristek za ogrevanje predstavlja razmerje med izvršenim ogrevanjem in med porabljeno energijo znotraj določene sezone – torej je mera učinkovitosti klimatske naprave, ob čemer velja, da večji ko je, bolj učinkovito naprava deluje. Koeficient ima vrednosti med cca. 1.90 in 6.00, kar pomeni, da so Beko klimatske naprave med učinkovitejšimi toplotnimi sistemi.

*Podatki so izvzeti iz spletne strani ScienceDirekt, ki upoveduje evropske standarde.

Več na Meganakupek.si
Veliko zanimivosti lahko odkrijete tudi na Nakupek.si