Kaj je Pantone barva leta?

Sloveči barvni inštitut Pantone vsako leto izbere barvo leta, ki simbolizira trenutno stanje našega okolja in dogajanja. Za barvo leta 2020 je bil izbran globok, pomirjujoč in samozavesten odtenek z zaporedno številko 19-4052 in imenom ‘klasično modra’. Modrina izbranega tona usmerja pozornost na človeško stremenje k prvinskosti, miru in varnosti ter težnjo po trdnih temeljih za življenje.

pantone modra jedilnica

Občutki, ki jih vzbuja klasično modra barva

Klasično modra barva v gledalcu vzbuja občutek pomirjenosti in sproščenosti, hkrati pa spodbuja koncentracijo in izžareva samozavest. Na področju notranjega oblikovanja modra barva nudi odlično temeljno podlago za oblikovanje prijetnega doma, saj velja za umirjeno barvo; ki pa lahko glede na kombinacijo z ostalimi barvami in teksturami deluje tudi zelo poživljujoče!

pantone barva postelja

Tekstil in dekor v klasično modri barvi

V primeru, da se klasično modri barvi ne želimo trajno predati, lahko izberemo manjše cenovno ugodne kose, ki jih je ob naveličanju preprosto zamenjati. Spalnico lahko popestrimo z nakupom modre posteljnine, odeje ali zaves, za dnevno sobo izberemo modro preprogo in okrasne vzglavnike, v jedilnici pa mizo poživi klasično moder jedilni servis.

pantone modra pogrinjek

Klasično modro oblazinjeno pohištvo

Klasično modra barva je odlična izbira za oblazinjeno pohištvo; trenutno so zelo v trendu bogato tapecirane zofe, tabureji, stoli in oblazinjene postelje v modrem žametu. Tovrstni kosi se ponašajo z dekadentnim pridihom in prostoru dodajo ščepec udobja. Za posebno glamurozen izgled jih lahko kombiniramo z medeninastimi mizicami in svetili, za bolj industrijski izgled prostora pa klasično modro pohištvo uravnotežimo z betonskimi teksturami in črnimi kovinskimi detajli.

pantone modra zofa

Klasično modra barva na velikih površinah

Klasično modra barva velja za zelo elegantno in umirjeno, zato si lahko privoščimo tudi njeno aplikacijo na večje površine. Modra kuhinja je lahko presenetljivo dobra zamenjava za dolgočasno sivo ali črno, saj moder ton prostor dodatno omehča ter mu doda več osebnosti. Odločimo se lahko za klasično modre tapete ali stensko barvo, ki je posebno dobrodošla v spalnici saj moder ton ustvari pravo pomirjajočo oazo. Klasično modra barva je odlična izbira tudi za mladinske sobe!

pantone modra kuhinja moderna

Več izdelkov na meganakupek.si