1. Sledimo svojemu okusu

V sodobnih domovih jedilnica običajno ni samostojen prostor, temveč je skupaj s kuhinjo in dnevno sobo povezana v večji bivalni prostor. Izbor pohištva naj bo skladen v celotnem prostoru, trenutno pa je najbolj moden skandinavski slog, ki se ponaša s funkcionalno estetiko, svetlimi barvami, mehkimi teksturami in čim bolj naravnimi materiali. Ker je jedilniško pohištvo tako cenovno kot izvedbeno precej preprosto zamenjati, je to odličen način za stilsko osvežitev doma. Zdaj je popoln čas za novo jedilnico! 

Trendi skandinavska jedilnica dodatki za jedilnice

2. Minimalizem je pasé 

Končno so minili časi, ko je bil moden hladen minimalizem in z njim bleščeče bele površine. V modo se vračajo bolj življenjski materiali in teksture, posebno aktualen je les! Zaželena je robustna tekstura z grčami in nepravilnimi robovi, ki s svojo toplino omehčajo prostor. Teksturirana površina jedilne mize je uporabna tudi zaradi dejstva, da so na njej manjše nepravilnosti in prstni odtisi veliko manj opazni kot na gladki površini. 

Trendi jedilnica les jedilna miza

3. Industrijski slog

Industrijski slog samozavestno kraljuje na vrhu trenutnih trendov, tudi na področju opreme jedilnic! Slog zaznamujejo kovinska podnožja jedilnih miz in stolov, navidezno postarane površine in globoki barvni toni. Piko na i mu dodajo svetilke starinskega videza, ki oddajajo prijetno toplo svetlobo. 

Trendi jedilnica osvetlitev industrijski slog

4. Optična povečava prostora

Manjša tlorisna površina jedilnice naj ne bo izgovor za njeno neurejenost! Prostor lahko optimalno izkoristimo z uporabo okrogle ali raztegljive mize, tudi stoli naj bodo manjših dimenzij. Prostor lahko vizualno povečamo z izborom transparentnih pohištvenih kosov, kot so mize s stekleno ploščo ali stoli s tanjšimi nogami ter naslonjali.

Trendi jedilnica manjša okrogla raztegljiva miza

5. Jedilni kot

V modo se ponovno vrača tudi jedilni kot, ki je posebno funkcionalen v domovih z manjšo kvadraturo, dobrodošel pa je tudi v večjih povezanih bivalnih prostorih, saj jasno definira prostor jedilnice in ga vizualno loči od kuhinje oziroma dnevne sobe. Glavni element jedilnega kota je daljša jedilna klop, katere glavna prednost je dejstvo, da z njeno uporabo prihranimo nekaj prostora, saj zahteva manjši odmik od mize kot klasični stoli, poleg tega pa lahko na klopi sedi več ljudi. Jedilne klopi so na voljo z naslonjali ali brez, v lesenih ali bogato tapeciranih različicah. Kombiniramo pa jih lahko z vizualno ujemajočimi stoli.

Trendi jedilnica jedilni kot les usnje

Več izdelkov na meganakupek.si

Sorodni članki