Domov » Otroška oprema » Montessori materiali - Montessori igrače » Montessori materiali - vsakdanje življenje doma

Prikaz vseh 4 rezultatov

Montessori materjal – Stojalo, sezuvalnik obutve – življenje doma

136.80 z DDV

Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

14.85 €

Opomba

Montessori materjal – Stojalo s priborom za čiščenje – življenje doma

274.30 z DDV

Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

29 €

Opomba

Montessri Material – Pladenj za učenje ravnotežja | Montessori vsakdanje življenje

19.99 z DDV

19 v zalogi: Predvidena dostava od 3 do 14 dni (se lahko naroči)

Poštnina

9.9 €

Pladenj – Montessori materiali – | 30.8X3.5X43 CM

7.99 z DDV

Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

3.85 €

Opomba

Montessori materiali za vsakdanje življenje doma. Material Montessori daje otroku občutek za red in z njim otroci spoznavajo odnose in zakone, ki so prisotni v življenju.
Ves Montessori material je narejen iz naravnih snovi in z določenim namenom. Obstaja samo ena vrsta enega materiala. Tako se otroci naučijo čakati, da pridejo do željenega materiala.

Prvi elementi, ki jih je mogoče zaznati in vpijati v otrokovo življenje, so številne ravni urejenosti v njihovem domu. Vsakodnevne aktivnosti odraslih pri vzpostavljanju, vzdrževanju in polepšanju življenjskega okolja; skrb za druge in skrb zase; slovesnost in obred gostoljubja; vse to je za otroka zelo zanimivo, ker je estetsko, logično in razumljivo. Ponavljajoči obredi vsakodnevnega obstoja tolažijo in zagotavljajo varnost, ki je potrebna za otrokov razvoj.

Vaje iz praktičnega življenja so razvrščene v razdelke predhodne vaje, skrb za okolje, skrb za osebo, milost in vljudnost ter gibanje. Za vsako od teh področij so na voljo Montessori materiali, prilagojeni otrokovi velikosti, interesom in zmožnostim. Načeloma so te vaje po vsem svetu enake, vendar se izražajo v različnih družbah, saj odražajo domače življenje določene kulture, v kateri ima okolje Montessori sedež.

Vaje iz praktičnega življenja, ki so temelj Montessorijevega okolja, zagotavljajo razumno in koristno paleto dejavnosti, ki otrokom omogočajo nadzor nad usklajevanjem in usklajevanjem gibanja, zavedanje svojega okolja, urejene miselne vzorce, samostojne delovne navade, odgovornost, in številne druge človeške lastnosti, ki jih je mogoče doseči le s spontanim, namenskim delom.