Domov » Otroška oprema » Otroške igrače » Lego » Lego kocke

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.

Kocke LEGO so izdelane po principu sestavljanke,

pri kateri lahko sestavljamo pisane lego kocke, zobnike, figurice in druge delčke. Na ta način lahko ustvarimo modele skoraj vseh možnih oblik. 

Beseda Lego

je izpeljana iz danskega leg godt, kar pomeni dobra igra. Izraz lego pa v latinščini pomeni “sestavljati”. Istoimensko podjetje jih je leta 1958 patentiralo.

Kocke LEGO

so ena najbolj priljubljenih igrač zadnjih desetih let. Svoj vrhunec so dosegle okoli leta 2000, ko je njihova prodaja podrla vse rekorde.    

Popularnost LEGO KOCK in LEGO IGER

Popularnost LEGO kock 

gre pripisati revolucionarnemu sistemu, saj omogoča sestavljanje praktično katerih koli dveh kock. To pomeni, da je možno sestaviti skoraj neskončno število različnih kombinacij, kar zelo pripomore k razvoju otrokove domišljije in ustvarjalnosti. 

K vsaki škatli kock so priložena slikovna navodila za sestavljanje in dodatne slike, ki otroka vzpodbujajo k uporabi domišljije.

KAKOVOSTNA IZDELAVA LEGO KOCK 

Kocke so narejene iz kvalitetne plastike in so ob normalni uporabi izredno vzdržne. Namenjene so ljudem različnih starosti, in sicer otrokom in tudi odraslim.

Pomagajmo Steveu, da preživi Minecraft Prvo noč!

Naročite lahko tudi omejene serije LEGO KOCKE tukaj.

Pričarajte neskončno razsežnost svetovno znane zgradbe Empire State Building kocko za kocko z osupljivim kompletom LEGO® Arhitektura.

Lego kocke – Empire State Building stoji v srcu New Yorka in se dviga nad okoliške stolpnice. Antena na njegovi strehi sega do vrtoglave višine 443 metrov. Zgradbo so začeli graditi leta 1930 in so jo končali leta 1931.

Svojo končno višino je dosegla leta 1959, ko so na streho postavili anteno. Struktura je ostala ena od najbolj znanih razpoznavnih točk na svetu in pritegne približno 4 milijone obiskovalcev letno. LEGO interpretacija arhitekture pričara neverjetno simetrijo stavbe od 4 fasadnih stranic do antenskega stolpa iz obdobja art deco.
Zgradba je visoka 55 cm in je največji doslej izdelani model LEGO Arhitektura (do julija 2019). Osnovna plošča prikazuje peto avenijo in okoliške ulice vključno z rumenimi taksiji, okrasna napisna ploščica pa daje končno noto veličastnemu modelu.