Moja Košarica:

0 izdelkov 0,00 €
V vaši nakupovalni košarici še ni izdelkov

Več pogledov

Igralna konzola PLAYSTATION 4 PS4

Hiter predogled

PlayStation 4 je najboljše mesto za dinamično igranje, zmogljiva grafika in hitrost, inteligentna personalizacija, globoko integrirane socialne sposobnosti ter inovativna možnost drugega zaslona. Združuje neprimerljive vsebine in igralne izkušnje. PS4 omogoča odklepanje ustvarjalnost in premika meje igranja prek sistema, ki je popolnoma prilagojen gaming navdušencem.

Zaloga izdelka: V zalogi pri dobavitelju

398,00 €
Ali

Tehnične podrobnosti in opis

Tehnične značilnosti

Novi PlayStation 4 bo napajal 8-jedrni 64-bitni proceser z imenom Jaguar, ki ga bo posebno za Sony izdelal AMD. Konzola bo opremljena z 8 GB (GDDR5) sistemskega spomina, 2.2 GB grafičnega spomina, Blue-ray pogonom - ta se bo vrtel pri hitrosti 6x oziroma 8x za DVD ploščke - in 160 GB trdega diska. Konzola naj bi imela tudi štiri USB izhode in dva mrežna vhoda, HDMI video izhod ter optični digitalni izhod za zvok. Seveda pri Sonyu niso pozabili niti na Wi-Fi in Bluetooth povezovanje.

Senzor gibanja PlayStation Eye
Nova dvojna kamera, ki bo krasila obraz konzole, bo najverjetneje nosila oznako PlayStation 4 Eye. Sestavljena je iz dveh širokokotnih kamer in mreže štirih mikrofonov, s čimer bo lahko novi Playstation prepoznal kretnje in ustne ukaze uporabnika. Sony zagotavlja, da bo kamera ločljivosti 1280 x 800 slikovnih točk sposobna ločiti igralce od okolja, prav tako pa bo sposobna prepoznavati razdalje med njimi, s čemer bo igranje s pomočjo senzorjev še toliko bolj natančno.

DualShock 4
Velika novost nove konzole je igralni plošček DualShock 4. Poleg posebnega gumba, ki bo uporabniku omogočal snemanje kadrov kar med samo igro in deljenje posnetka na družabnih omrežjih, bo igralni plošček opremljen še s posebno lučjo, ki bo interaktivno omogočala sledenje kameri, ki se nahaja na kozoli. Novost na njem bo gumb za objavo na družbenih omrežjih, hkrati pa bo opremljen tudi s posebno lučjo, ki bo zgoraj omenjeni kameri omogočala sledenje gibanju ploščka. 

Sinergija z igralno konzolo PlayStation Vita
Nova igralna konzola bi naj omogočala tudi neposredno pretakanje iger na igralni plošček Vita. Vsa zadeva bo potekala identično kot pri konkurentu, seveda govorimo o Nintendu in njegovi mini konzoli Wii U. Igre se bodo prenašale preko Wi-Fi povezave, pri Sonyju pa želijo podobno sinergijo kasneje prenesti tudi na pametne telefone in tablice.

Tehnologija 4K in PS4? 
Pri Sonyu so razkrili tudi, da bo nova konzola podpirala predvajanje tehnologije 4K oz Ultra HD video vsebin, toda pri tako visoki ločljivosti ne bo možno igrati tudi iger.

Podpora za Android
Sony je že leta 2011 uporabnikom ponudil Xperio Play opremljeno s certifikatom PlayStation. Ta je poleg komunikacijskih in multimedijskih funkcij, uporabnikom omogočila tudi veliko bogatejšo igralno izkušnjo. Ideja o tem, da bo PlayStation 4 podpiral povezovanje s pametnimi telefoni pravzaprav sploh ni tako napačna, saj bi s tem igralna konzola postala nekakšen osrednji »strežnik«, preko katerega bi lako v celoten sistem uporabniki povezovali različne mobilne naprave, kot so tablični računalniki, pametni telefoni, pametni televizorji itd. Nekaj podobnega Microsoftov Xbox nudi že sedaj, saj lahko s pomočjo tehnologije SmartGlass, z Xboxom komunicirajo različne mobilne naprave. Še posebej dobro se z Xboxom razumejo naprave, ki temeljijo na operacijskim sistemih Windows Phone 7 in 8, katerih sistem je zasnovan tako, da zlahka komunicira z vsemi Microsoftovimi izdelki. 

PS4 in igre za starejše modele konzol
Iger starejših PlayStation konzol na novi napravi ne bo možno igrati, vseeno pa naj bi Sony uporabnikom čez čas nudil možnost strežniškega pretoka nekaterih novih iger na starejše konzole z oznako Platinum Edition.

 

Naziv PlayStation®4 Jet Black
Glavni procesor Procesor ima en čip
CPU : x86-64 AMD “Jaguar”, 8-jedrni
GPU : 1.84 TFLOPS, AMD Radeon™ 
Pomnilnik GDDR5 8 GB 
Kapaciteta Trdi disk kapacitete 500 GB
Velikost konzole 275×53×305 mm (širina × višina × dolžina) 
 
Teža konzole Približno 2,8 kg
BD/DVD pogon BD × 6 CAV
DVD × 8 CAV
Vhod/izhod Dva super hitra USBx (USB 3.0) vhoda
AUX vhod
Povezovanje Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) ×1
IEEE 802.11 b/g/n
Bluetooth® 2.1 (EDR)
AV priklop HDMI out
DIGITAL OUT (OPTICAL)
Priložen pribor PlayStation®4 konzola x1
Brezžični igralni plošček (DUALSHOCK®4) × 1
Mono slušalke × 1
Napajalni kabel × 1
HDMI kabel × 1
USB kabel × 1

Za vas imamo še nekaj dodatnih informacij

Predviden čas dobave izdelka: Dobava do 7 delovnih dni

Dodajte svojo oznako ali besedo izdelku

Uporabite razmake za ločevanje med oznakami, besedami. Uporabite enojne 'narekovaje' (') za fraze ali besedne zveze.