Moja Košarica:

0 izdelkov 0,00 €
V vaši nakupovalni košarici še ni izdelkov

Montessori materiali, igrače in izdelki za učenje vašega otroka

Montessori materiali, igrače in izdelki za učenje vašega otroka

Montessori igrače - Montessori mišljenje

Maria Montessori - italijanska zdravnica, učiteljica,filozofinja in dobrodelnica. (31.08.1870-06.05.1952) Najbolj je bila znana po metodi poučevanja otrok od rojstva, pa vse do poti v odraslost. Metoda Montessori je bila za njene čase zelo napredna, vendar je v uporabi še danes, oziroma je v uporabi čedalje bolj.
"Pomagaj mi, da naredim sam" je glavna in vodilna misel pedagogike Montessori.
 
️️Všečkajte in delite objavo! (vsaka delitev prinese dodatne točke) ️Všečkajte našo stran! V️ ️komentar vpišite prijatelje.   ️Na privatno sporočilo nam zaupajte vaš E-poštni naslov. (neobvezno) Sodelujte s klikom tukaj Povezava do Montessori izdelkov-Nagrada
Nagradna igra v mesecu otroka -Montessori materiali

Otroške oči vedno zasvetijo, ko vidijo Haba igrače!

"Če želimo spremeniti svet, moramo začeti z otroki," je dejal slavni violinist Yehudi Menuhin. Poleg pozornosti in naklonjenosti staršev, je najpomembnejša stvar, ki jo otroci potrebujejo, dobro zasnovane igrače, namenjene spodbujanju spretnosti v njihovi določeni starostni skupini, spodbujajo domišljijo in predvsem jim omogočijo, da se zabavajo. Skratka: stvari, ki osvetljujejo oči in hkrati nudijo trajnosten vir stimulacije. Naj skupaj spremenimo svet, tako da otrokom zagotovimo čas in prostor, ki ga potrebujejo, da razvijejo svoje osebnosti s smiselnimi igračami in lepimi predmeti.
 
HABA Katapult ki strelja frnikule!

Haba | Oblikovano in izdelano v Nemčiji! Pri nas lahko kupite Montessori materiale, igrače in izdelke za učenje. Na volju so tudi HABA izdelki za otroke.

Montessori sestavljanka - Ptica

Nekaj o Montessori materialih iz wikipedija spletnega mesta

Material Montessori daje otroku osnovo za red in prek njega otroci spoznavajo odnose in zakone, ki so prisotni v življenju. Ves material je narejen iz naravnih snovi in z določenim namenom. Obstaja samo ena vrsta enega materiala. Tako se otroci naučijo čakati, da pridejo do želenega materiala. Material Montessori se deli na pet osnovnih področij:
  • Material za praktično življenje mora biti prilagojen velikosti otrok. Vaje se delijo na tri področja: skrb za samega sebe (čiščenje čevljev, oblačenje, umivanje rok …), skrb za okolico (delo na vrtu, pranje perila, pranje posode, brisanje prahu, čiščenje oken …) in vaje, povezane z življenjem v skupnosti (pozdraviti goste, naliti pijačo …). Otroci se naučijo ustvarjalnosti, koncentracije, koordinacije in samostojnosti.
  • Material za občutek vključuje veliko možnosti igre. Otrok spozna določene lastnosti predmeta: barvo, obliko, velikost, težo in površino. Ta izkušnja, ki prihaja prek čutil, vodi otroke do materializirane abstrakcije. Otrok doseže notranji red preko jasnih in urejenih pojmov. Razvija se sposobnost raziskovanja in spoznavanja zakonitosti. Otrok sam odkriva in izvaja poskuse. Primer: otrok postavlja vedno manjše kocke eno na drugo.
  • Material za matematiko. Otroci so prek praktičnih vaj za življenje že pripravljeni za delo z materialom za matematiko. Zelo znan je material Zlate kroglice. Z njihovo pomočjo otrok spoznava desetiški sestav.
  • Material za jezik je usklajen z materialom za občutek. Najbolj poznane so črke iz grobega, hrapavega papirja, nalepljene na lesene ploščice. Otrok z občutljivimi konicami prstov tipa in kinestetično doživlja obliko črk. Tako nekateri otroci znajo zapisati črke, čeprav jih še ne poznajo.
  • Material za prostorsko vzgojo. Z njim naj bi otroci vzpostavili stik s svetom. Otrok odkriva odnos znotraj zemljepisa, geologije, kemije, biologije, fizike, astronomije itd. Otroku je treba omogočiti razumevanje temeljnih znanj o prostoru. Primer je globus, na katerem lahko otroci otipajo oceane in zemljo.
Poleg petih osnovnih področij je Maria Montessori razvila tudi vaje za ravnotežje. Na tleh je označila črte, po katerih so otroci hodili. Vaja se stopnjuje, ko otroci dobijo v roke kozarec z vodo ali pladenj s predmeti.
Zelo pomembne so tudi vaje za gibanje. Otroci imajo potrebo po gibanju. Če opazujemo otroke, lahko vidimo, da se razum razvija prek gibanja, saj sta inteligenca in gibanje močno povezana. Premikajoče mišice prenašajo informacijo v možgane. To je tisto učenje, ki za seboj pušča sled. Rezultati učenja, ki se odvijajo s pomočjo mišic, se ne pozabijo. Primer je vožnja s kolesom.
 
HABA igrače
 
HABA - Terra Kids Samostrel
 
HABA - Izdelki in igrače
 
Montessori materiali - Sestavljanka Konjiček