FOXY Li-Ion (18650) 2000 mAh/15C(1)

11.50 z DDV

Poštnina

3.85 €

10 v zalogi: Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Šifra: RC-2081 Oznaka:
Brand:PELIKAN

Odlične litij-ionske baterije tipa 18650 za splošno uporabo. Odlične so za modelirne aplikacije, kot so baterije sprejemnikov in oddajnikov, vir napajanja pogonskega sistema z nižjim tokom in druge naprave, zasnovane za 18650 operacij.

OSNOVNE LASTNOSTI Li-Ion baterij
FOXY Nominalna napetost Li-ion baterij FOXY je 3,7V. Delovna napetost med polnjenjem ne sme preseči 4,2 V, pri praznjenju pa ne sme pasti pod 3,0 V. Preseganje teh vrednosti bo verjetno nepopravljivo poškodovalo baterijo. Zato morate uporabiti poseben polnilnik Li-ion baterij. Če ne upoštevate pravilnega postopka polnjenja, se baterija pregreje in jo poškodujejo ustvarjeni plini (kot na primer kratek stik). V najslabšem primeru lahko pride do kemične reakcije z nevarnostjo eksplozije. Čeprav so litij-ionske baterije popolnoma varne, če delujejo, kot je načrtovano, ne podcenjujte njihovih nevarnosti.

POLNJENJE Li-Ion baterij FOXY
Za polnjenje Li-Ion baterij, ki delujejo v načinu konstantnega toka/konstantne napetosti, vedno uporabite poseben Li-Ion polnilec. Imeti mora avtomatski regulator napetosti, ki zagotavlja, da napetost ene celice ne preseže 4,2 V (+1%). Ne polnite Li-Ion baterij FOXY s tokom, večjim od 1C. Za osnovno delovanje priporočamo uporabo 0,5–1C.

Za polnjenje baterijskih paketov priporočamo uporabo polnilnika, opremljenega z balanserjem.

Priporočamo tudi, da pred polnjenjem preverite napetost baterije. Če je napetost celic nižja od 3,3 V, to pomeni, da jih med delovanjem preobremenite in preveč izpraznite.

Za razliko od NiCd in NiMH baterij, Li-Ion baterije ne potrebujejo začetne nastavitve. Če nameravate pakete polniti z 1C, priporočamo, da v prvih 3 ciklih polnjenja ne presežete 0,5C. Li-Ion baterij pred polnjenjem ni treba izprazniti. Varno jih je polniti kadar koli.

DELOVANJE FOXY Li-Ion baterij
Uporabljajte samo naprave, ki so zasnovane za napajanje z Li-Ion baterijami. Poskusite se izogniti preobremenitvi baterij, če je preostala napolnjenost 20–25 % nazivne kapacitete (manj kot 3,3 V/celico). Vse Li-Ion celice so občutljive na preobremenitev, ki lahko skrajša njihovo življenjsko dobo.

Zaščitite baterijo sprejemnika pred tresljaji in udarci, ki se pojavljajo pri modelih RC, tako da jo ovijete v penasto gumo ali podoben blažilni material. Pritrdite ga na lahko dosegljivo mesto v modelu, kjer je zaščiten pred gorivom, plini in drugimi delovnimi tekočinami ali vodo.

SHRANJEVANJE
Baterije hranite v delno napolnjenem stanju. Napetost celice mora biti 3,80–3,85 V. Če baterij dlje časa ne uporabljate, jih vsaj enkrat na 3 mesece preverite in napolnite na akumulatorsko napetost.

Vse RC modele lahko razdelimo v dve skupini. Prvo skupino sestavljajo RC modeli za začetnike. Drugo kategorijo sestavljajo napredni modeli. Te kategorije se zlasti razlikujejo po zapletenosti kontrol, velikosti, vsebini paketa in ceni. Na splošno so cenejši modeli zasnovani za začetnike, dražji pa za napredne voznike.

Poštnina

3.85 €

Brand

PELIKAN

SORODNI IZDELKI