Moja Košarica:

0 izdelkov 0,00 €
V vaši nakupovalni košarici še ni izdelkov

Pot na Rašico - Črnuče Ljubljana

Pot na Rašico iz Črnuč v Ljubljani

Z ekipo Nakupek.si in našo psičko Beti smo se odpravili ob 13 uri iz parkirišča Pošte v Črnučah. 

Predlagamo, da se na rašico odpravite iz Črnuč pri Ljubljani. Ta pot je najlepša, je ob potoku in vodi čez pašnike in gozdičke ter na poti je velika ograda z srnicami in jelenčki.


Na Rašico z Beti in Nakupek.si

Naša pot nas je vodila: Na obvoznici zavijemo v Črnuče, pri prvem semaforju desno, nato še en kilometer po cesti in desno v ulico "Cesta v Pečale". Z avtom se zapeljemo do konca asfalta in parkiramo kjer se začne makadam ali 100m naprej kjer je manjše parkirišče.

rašica iz črnuč - rašica hrib
Črnuška gozdna pot do Rašice je zelo zanimiva, kajti lahko si izberete hojo po travnikih ali po makedamski cesti, ki vodi poleg travnikov. Prilagamo slike za lažjo predstavo. Priporočamo pot po travnikih.

Rašica iz Črnuč - Pot po pašnikih in gozdu

Le nekaj minut hoje vas loči tudi od ograde za srnjad, kjer imajo veliko prikupnih srnic in jelenčkov.

Rašica pot iz Črnuč - Srnice in jelenčki - Ograda za srnjad
Makadamski cesti sledimo vse do vasi Rašica. Celotna pot je zelo dobro označena z markacijam. Pot vodi večji del po ravnem po dolini ob potoku med travniki in gozdom. Le zadnjih 15 min je nekaj vzpona proti vasi Rašica. Pot je primerna prav za vsakega,je slikovita in ni blatna. Iz vasi nadaljujemo takoj pri cerkvi desno najprej po asvaltu potem pa makadamu. Iz Črnuč do vrha je uro in pol. So napisali na Hribi.net

Srnjad v ogradi Črnuče in Beti

 

 

Rašica - Rašica (Vrh Staneta Kosca) (peš pot) Vir Hribi.net

 

 

Izhodišče: Rašica (400 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,1346°N / 14,5043°E    
Cilj: Rašica (Vrh Staneta Kosca) (641 m)
Ime poti: peš pot
Čas hoje: 0 h 55 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: nezahtevno
Višinska razlika: 241 m
Višinska razlika po poti: 241 m
Zemljevid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 43751
Ocena:  1 glasov
Število slik: 14
Število komentarjev: 8
 
Dostop do izhodišča:

S Trzinske obvoznice se usmerimo v smeri Črnuč in cesti naprej sledimo proti Ježici in Gameljnam. Le malo pred mostom čez Reko Savo pa zavijemo desno v smeri vasi Gameljne. Naprej se peljemo skozi Spodnje Gameljne do vasi Srednje Gameljne, kjer v križišču nadaljujemo desno v smeri vasi Rašica. Na začetku vasi Rašica pa pridemo do manjšega križišča, kjer se levo navzgor odcepi makadamska cesta ob kateri so planinske oznake in manjše parkirišče. 
Dostop do izhodišča je možen tudi iz Ljubljane in Gorenjske avtoceste.

Opis poti:

S parkirišča nadaljujemo po makadamski cesti ob kateri smo parkirali. Po nekaj minutah hoje pa opazimo markacije, ki nas usmerijo desno na peš pot, ki se strmeje vzpne skozi gozd. Pot se višje priključi drugi makadamski cesti kateri sledimo v levo. Po krajšem vzponu po omenjeni pa pridemo do označenega razpotja, kjer nadaljujemo ostro desno po peš poti (naravnost dom na Rašici po cesti). Pot se ponovno strmeje vzpne in se le nekaj korakov pod planinskim domom priključi slabši gozdni cesti. 
Od doma nadaljujemo po široki poti, ki nas po nekaj nadaljnjih korakih zložne hoje pripelje na Vrh Staneta Kosca na katerem stoji razgledni stolp.

zemljevid poti