Domov » Računalništvo » Bitcoin in kripto varnost

Prikaz vseh 6 rezultatov

Varnostni ključ Yubico YubiKey 5 Nano, USB-A, črn

73.20

Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

3.85 €

Ledger Nano X, denarnica za Bitcoin in druge kriptovalute, Bluetooth, USB, črna

149.90

Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

3.85 €

BitBox02 Multi edition, denarnica za Bitcoin in druge kriptovalute

149.00

Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

3.85 €

BitBox02 Bitcoin-only Edition, denarnica za Bitcoin

149.00

Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

3.85 €

BitBox SteelWallet, za varnostno kopijo, 2 ploščici

65.00

Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

3.85 €

Ledger Nano S Plus, denarnica za Bitcoin in druge kriptovalute, USB-C, črna

79.90

Predvidena dostava od 3 do 14 dni

Poštnina

3.85 €

Bitcoin in kripto varnost

Če si želiš investirati v kripto valute ali jih uporabljati za plačila, potem si na pravem mestu!

Kripto valute so digitalne valute, ki temeljijo na tehnologiji blockchain in se lahko uporabljajo za plačila po vsem svetu brez potrebe po bankah ali drugih finančnih institucijah.

Ena izmed najbolj znanih kripto valut je Bitcoin, ki je postal zelo priljubljen in vreden v zadnjih letih.

Vendar pa se kripto valute še vedno spopadajo s sprejemanjem v vseh delih sveta in imajo tudi nekaj pomanjkljivosti, kot je nihajna vrednost in tveganje kibernetskih napadov in goljufij. Kljub temu pa mnogi verjamejo, da imajo kripto valute velik potencial in lahko postanejo pomemben del globalnega finančnega sistema.

Če se želiš seznaniti z vsemi prednostmi in tveganji kripto valut,

potem si vabljen na našo spletno stran, kjer lahko najdeš vse potrebne informacije in celo nakupiš kripto valute za svoje investicije. Ne oklevaj in poišči več o kripto valutah z nami!

Kriptovalute: Digitalne Valute, ki temeljijo na Tehnologiji Blockchain”

Kriptovalute so “digitalne valute, ki temeljijo na tehnologiji blockchain”. Uporabljajo se lahko “za plačila in nakup stvari po vsem svetu, brez potrebe po bankah ali drugih finančnih institucijah”.

Eden izmed najbolj znanih kriptovalut je “Bitcoin”, ki je bil prvič predstavljen “leta 2009”.

Od takrat se je njegova vrednost močno spreminjala, vendar pa je še vedno eden izmed najbolj priljubljenih in najbolj vrednih kriptovalut na svetu.

V zadnjih nekaj “letih” je kriptovalut svet doživel pravi “boom”, saj je vedno več ljudi začelo uporabljati te valute “za plačila in investicije”. Poleg tega se vedno več podjetij in držav začenja “odzivati na popularnost kriptovalut” in jih vključevati v svoje poslovanje.

 • Vendar pa kriptovalute še vedno niso povsem sprejete v vseh delih sveta in imajo tudi nekaj pomanjkljivosti.

Ena izmed njih je njihova “nihajna vrednost”, saj se lahko cene hitro spreminjajo.

Poleg tega so kriptovalute še vedno izpostavljene “tveganju kibernetskih napadov in goljufij”.

Vseeno pa mnogi verjamejo, da imajo kriptovalute velik potencial in da lahko v prihodnosti postanejo pomemben del “globalnega finančnega sistema”.

  • Zato je pomembno, da se o njih nenehno izobražujemo in spremljamo razvoj tega področja

Varnost kriptovalut, kot je Bitcoin, je zelo pomembna, saj gre za digitalno valuto, ki se uporablja za transakcije na spletu.

Če želite ohraniti svojo denarnico in kriptovalute varne, morate upoštevati naslednja pravila:

 1. Uporabite varno denarnico: Izberite denarnico, ki ima dobro zaščito pred hekerji, kot so napredne avtomatizirane napake in dvostopenjsko avtentikacijo.
 2. Shranite svoj ključ: Shranite svoj privzeti ključ in ga ne delite z nikomer. To je ključ do vaše denarnice in lahko dostopate do vaših kriptovalut, če ga izgubite.
 3. Uporabite močne gesla: Uporabite močna gesla, ki vključujejo velike in male črke, številke in posebne znake, in jih redno spreminjajte.
 4. Uporabljajte različne gesla za vsako storitev: Ne uporabljajte istega gesla za vse svoje račune in storitve.
 5. Upoštevajte varnost spletne povezave: Ko uporabljate spletno denarnico ali trgovalno platformo, se prepričajte, da ste povezani na varno spletno stran s protokolom HTTPS.
 6. Ne delite osebnih podatkov: Ne delite osebnih podatkov, kot so vaše ime ali naslov, z nikomer, še posebej ne na spletu.
 7. Preverite legitimnost spletne strani: Preden vnesete svoje podatke ali opravite transakcijo, preverite, ali je spletna stran, na kateri ste, resnična in legitimna.
 8. Ne odpirajte sumljivih e-poštnih povezav: Ne odpirajte e-poštnih sporočil ali povezav od neznanih pošiljateljev ali iz sumljivih virov.
 9. Varnostno kopirajte svoje podatke: Redno varnostno kopirajte svoje podatke, tako da lahko obnovite svoje denarnice in transakcije, če se kaj zgodi z vašim računalnikom ali mobilnim telefonom.
 10. Upoštevajte varnost fizičnega dostopa: Ko uporabljate svoj računalnik ali mobilni telefon za dostop do denarnice ali trgovalne platforme, se prepričajte, da je vaša naprava varna in da nobena druga oseba ne more do nje dostopati.