Prikazovanje 1–12 od 104 rezultatov

Logitech Miška Lift Vertical Ergonomic, bela

94.73 z DDV

V zalogi: Dobavni rok 1 do 7 dni

Evoluent Vertikalna miška D desna brezžična Small

129.17 z DDV

V zalogi: Dobavni rok 1 do 7 dni

Evoluent Vertikalna miška 4 desna brezžična

119.13 z DDV

V zalogi: Dobavni rok 1 do 7 dni

Evoluent Vertikalna miška 4 desna žična velikost S

104.77 z DDV

V zalogi: Dobavni rok 1 do 7 dni

Izberite si računalniško miško po svojem okusu.

Tehnološke izvedbe miške so različne glede na: 

 • način sledenja premikanju:
  • s kroglico
  • optično (obstajajo izvedbe, ki delujejo na poljubni ravni podlagi, in takšne, ki zahtevajo posebno podlago)
 • povezava z računalnikom:
  • žična
  • brezžična
 • število gumbov
  • od enega celo do pet, najpogosteje dva ali trije. Uporabljajo pa se tudi “igralske miške” ki imajo 10 ali celo več gumbov. Te se predvsem uporabljajo za igrice.

Računalniške miške:

 

Skoraj vsi imamo doma poleg računalnika tudi računalniško miško. Računalniška miška je ključna komponenta pri stacionarnem računalniku, kajti brez nje je uporaba računalnika zelo težka in zakomplicirana ter vam lahko vzame veliko časa pri delu. Delovanje in učinkovitost računalniške miške je odvisna od mnogih stvari, vendar tisto kar je pa najbolj popularno, ki gledamo pri nakupu računalniške miške pa je DPI (Dots per Inch). DPI obravnava kako občutljiva računalniška miška na splošno je. Pri računalniški miški, večji DPI pomeni koliko dlje se bo miška na zaslonu premaknila, ko boste premaknili miško.

Računalniške miške in razvoj:

 

Računalniške miške so se skozi leta drastično spremenile po delovanju prav tako kot pri obliki. Prve miške so imele zelo preprost kvadraten izgled, zraven je pa bil še vgrajen en gumb. Če pogledamo pa v sedanjost imamo pa gaming računalniške miške, ki so prilagojene prav za vašo roko z visoko občutljivostjo ter z dodanimi utežmi, da lahko lastnoročno presodimo katera teža bi nam ustrezala pri premikanju računalniške miške.

Vrste računalniških mišk:

 

Imamo žične, prav tako kot tudi brezžične miške, ki delujejo na baterije. Nekatere računalniške miške imajo tudi do 17 tipk vgrajenih v njim. Te miške so narejene za igre pri katerih igralci potrebujejo čim več tipk na razpolago. Ena izmed teh iger je svetovno znana MMORPG igra, ki se imenuje World of Warcraft. Pri tej igri boste potrebovali veliko gumbov ob roki, da jih boste lahko preprosto in hitro pritisnili v tesni situaciji.

Računalniška gaming miška Razer Naga:

 

Za to igro je primerna gaming računalniška miška ”Razer Naga”.
Računalniška miška Razer Naga ima ob strani na razpolago 12 gumbov. Na njej ima dva gumba kot vse miške za levi in desni klik. Med tema dvema gumboma ima scrolling gumb, ki ga lahko tudi pritisnemo, ter pod gumbu za scrolling ima pa še dodana dva dodatna gumba. To miško je naredilo podjetje Razer, ki je tudi svetovno znano v gaming svetu. Ta miška pa ima tudi program ali ”driver”, na katerem imamo opcije, da si lahko gumbom damo ali spremenimo funkcijo.