Moja Košarica:

0 izdelkov 0,00 €
V vaši nakupovalni košarici še ni izdelkov

Več pogledov

SADILKO Ročni sadilnik ( hand seeder )

Hiter predogled

SADILKO


Ročni sadilnik ( hand seeder )


Ročni sadilnik Sadilko je namenjen za sajenje sadik v pripravljeno zemljo. Sadi se lahko skoraj brez prepogibanja. Možno je sajenje pod folijo.
Sadiko pri pokončni drži vstavimo v zaprt sadilnik, katerega brez prepogibanja vbodemo v zemljo (Slika.sadilnika A), nato lopatici sadilnika razpremo in sadika sama pade v luknjo, ki je nastala z odprtjem lopatic (Slika sadilnika. B).
Oblika sadilnika omogoča uporabo majhne sile pri vbadanju v zemljo. Pri dobri pripravi zemlje se sadika sama zasuje.

Možno je tudi na lahek način saditi krompir, čebulo, cvetje ter ostale rastline...


Priporočena uporaba Sadilnika:


Zemlja za sajenje pred uporabo obdela ter da je rahla, pri tem se sadika pri izvleku sadilnika sama zasuje.

Sajenje v tršo zemljo lahko povzroči poškodbo sadilnika.


 


Sadilnik | Slika A - lega ročic pri vbodu v zemljo


SADILKO Ročni sadilnik ( hand seeder ) sajenje rastlin,, zelenjave, cvetja


Sadilnik | Slika B – lega ročic pri izvleku iz zemlje


SADILKO Ročni sadilnik ( hand seeder ) sajenje rastlin,, zelenjave, cvetja-odprt
Pri dobri pripravi zemlje se sadika sama zasuje.

Zaloga izdelka: V zalogi pri dobavitelju

59,00 €
Ali

Tehnične podrobnosti in opis

Ali vas pri sajenju sadik zaboli v križu in kolenih?

Sajenje večjega števila sadik v zemljo lahko postane mučno zaradi sklanjanja ali čepenja nad zemljo.

Predstavljamo vam dobro rešitev, pri kateri boste lahko sadili brez sklanjanja ali čepenja.

Sadilnik SADILKO je namenjen za sajenje vseh vrst sadik, kakor tudi gomoljev in vsega kar je treba spraviti v zemljo, da začne rasti.

Sadilnik je sestavljen iz dveh glavnih delov.

Lopatici nam služijo za proctor v katerega vstavljamo sadike, ročici pa za zapiranje in odpiranje lopatic.

Uporaba sadilnika - način sajenja:

V zaprti lopatici sadilnika, to je, ko so ročice razpre (slika A) vstavimo sadiko pri stoječem položaju, sadilnik potisnemo v zemljo na željeno globino sajenja, nato s zaprtjem ročic  razpremo lopatici sadilnika (slika B) in sadika pade v odprino ki je nastala pri odprtju lopatic.

V tem položaju ročic sadilnik izvlečemo in sadika ostane zasuta v zemlji. Sadiko ni potrebno dodatno uravnavati in zasipavati.

Če imamo pri sajenu še pomočnika, pa poteka sajenje s sadilkom kot po tekočem traku.

Naloga pomočnika je, da sadike vstavlja v sadilka, mi pa sadike vbadamo v zemljo.

Sajenje poteka zelo hitro, brez sklanjanja in počepanja.

Sedaj pa si oglejte še sajenje sadik pod folijo.

Tukaj je sadilko še posebno učinkovit in zelo poenostavi in skrajša postopek sajenja.

Z zaprtim sadilkom, v katerega smo vstavili sadiko,enostavno prebodemo folijo, ga potisnemo na željeno globino in z zaprtjem ročic razpremo lopatici v zemlji.

Sadika izpade v narejeno luknjo in z izvlekom sadilka ostane  zasuta v zemlji pod folijo.

Kaj pa dognojevanje in dodajanje boljše zemlje?

Zelo enostavno lahko priložimo pod sadiko tudi podložno gnojilo ali kvalitetnejšo zemljo za hitrejšo rast sadike.

V zaprti lopatici najprej nasujemo nekaj gnojila ali kvalitetne zemlje, nato vstavimo sadiko, sadilka potisnemo v zemljo, razpremo lopatici in izvlečemo. Vse to naredimo v stoječem položaju, brez sklanjanja ali počepanja.

Sadika ostane zasuta v zemlji, pod njo pa je nameščeno gnojilo ali kvalitetnejša zemlja.

Sadilka so preizkusili pridelovalci zelenjave in ugotovili da z njim sadimo desetkrat hitrejše in brez sklanjanja torej brez bolečin v križu in nogah.

Sadilko je narejen iz jeklene pločevine in protikorozijsko zaščiten z barvo, ki mu daje prijeten videz.

Oblika sadilnika omogoča uporabo majhne sile pri vbadanju v zemljo, lahko pa si pri malo trši zemlji pomagamo tudi z rahlim potiskanjem z nogo.

Sadilka lahko naročite po telefonu 070473783

Opozorilo - pravilna uporaba sadilnika:

  • Zemlja za sajenje s sadilkom mora biti obdelana in rahla, pri tem se sadika pri izvleku sadilnika sama zasuje.
  • Sajenje v tršo zemljo lahko povzroči poškodbo sadilnika.
  • Sadilko je patentno zaščiten, ponarejanje ni dovoljeno.

Za vas imamo še nekaj dodatnih informacij

Predviden čas dobave izdelka: Dobava do 5 delovnih dni
Želim spremembo cene:

Oprema za dom - Pohištvo

Estetsko pohištvo polepša vsak bivalni prostor

Oprema za dom: S pohištvom in dekorativnimi izdelki lahko dnevno sobo spremenite v oazo dobrega počutja, jedilnico preobrazite v raj za gurmane, kuhinjo spremenite v dišečo pekarno in se v spalnici počutite, kot da bi spali na oblačku. Vsaka kopalnica lahko postane pravi spa center, v katerem se sprostite po napornem dnevu. Oprema za otroške sobe so lahko pravi igralni raj za vaše otroke, medtem ko se lahko na vrtu s pravo opremo počutite, kot da ste na dopustu. Seveda pa nikar ne pozabite tudi na pohištvo vaše predsobe, ki bo z izžarevanjem domačnosti in dobrodošlice poskrbela za odlični prvi vtis.
Pohištvo je vsa oprema za dom, ki se nahaja v vašem domu. Torej lahko v osnovi opremo razdelimo v kuhinjsko in kopalniško pohištvo ter v pohištvo za spalnico, dnevno ali otroško sobo kakor tudi za hodnik ali pisarno. Pri opremljanju svojega doma ali pisarne s pohištvom se osredotočite na uporabnost in kvaliteto pohištva. Ravno tako pa je pomemben tudi slog, ki bo odražal vaš osebni okus. Opremo lahko izbirate med tujimi ali domačimi proizvajalci. Kakor tudi med izdelki različnih cenovnih kategorij. Oprema za dom in kopalniško pohištvo vam predstavljamo kot kopalniške bloke ali posamezne kose. Lahko si ogledate tudi kopalniške armature in radiatorje. Tako bo vaša kopalnica opremljena v kompletu. Oprema za dom in kuhinjsko pohištvo lahko naročite po kosih ali v kompletu. Še posebej so privlačne male blok kuhinje za majhna stanovanja. Oprema za dom: dnevne sobe in spalnice vam predstavljamo kot kosovno opremo ali v kompletih tako, da je izbira primernih regalov in sedežnih garnitur popolnoma enostavna. Oglejte pa si še dodatke in svetila tako viseča, stoječa ali stenska.

Oprema za dom - Pohištvo za otroške in mladinske sobe

je kvalitetno in pisano odvisno tudi od tega ali opremljate za dečka ali deklico. Izberete lahko ravno tako med kompleti ali kosovno opremo. V kolikor je soba za več otrok so v zadnjem času izredno popularni pogradi ter vreče za sedenje. Po dogovoru vam vse naročeno dostavimo na dom, lahko pa manjše kose prevzamete na dogovorjenem prevzemnem mestu. V kolikor opremljate pisarno ali prostor v katerem delate doma vam svetujemo, da si ogledate kategorijo z pisarniško opremo. V tej kategoriji lahko najdete kvalitetne pisarniške stole, računalniške in pisalne mize ter vso ostalo opremo, ki jo potrebujete.

Kuhinje - oprema za dom

Kuhinja velja za enega izmed najpomembnejših in tudi finančno najbolj zahtevnih prostorov v za opremit v domu, zato si pri opremljanju ali prenovi zasluži veliko pozornosti. Poleg želj in potreb posameznikov je pri načrtovanju nove kuhinje nujno upoštevati tudi osebni stil in seveda tudi velikost bivalnega prostora. Pri omejenosti s prostorom je zato pametno investirati v mini ali blok kuhinje. Pri tem pa nikar ne pozabite na električne naprave, ki vam bodo olajšali kuhanje.

Dnevne sobe - pohištvo, ki odraža domačnost

Polepšajte svoje dnevne prostore s kakovostnio opremo za domkot so: kavči z ujemajočimi se tabureji in klubskimi mizicami. Z elegantnimi komodami ali regali boste pridobili veliko prostora za shranjevanje in dekoracije, medtem ko boste z lahko manjšimi ali večjimi knjižnimi policami varno shranili vaše najljubše knjige. Pohištvo je na voljo v kompletih po odlični ceni, lahko pa ga kupujete tudi po posameznih elementih in si tako sami sestavite opremo popolnoma po vašem okusu.

Jedilnice - zaprijeten dom in prijetno druženje

Prijetno opremljen prostor povsem spremeni izkušnjo obedovanja in druženja z družino ter prijatelji. Izbirate lahko med različnimi jedilnimi garniturami ali med posameznimi elementi kot so, omare ter predalniki. Seveda pa nikar ne pozabite tudi na krožnike in pribor ter

Oprema za dom in spalnice - za zdrav in miren spanec

Kvaliteten spanec vpliva na zdravje, zato je zelo pomembno, da je spalni prostor opremljen s funkcionalnim in lepim pohištvom. Oprema za dom na Meganakupek.si ima vse izdelke za popolno opremo vase spalnice in ostalih prostorov. Vaša postelja naj bo udobna in mehka, garderobna omara prostorna in praktična. Za popolno počutje v zavetju vaše spalnice preverite najmehkejše in se prepričajte o pravilni trdoti vašega ležišča ali ter letvenega dna.

Oprema za domače pisarne - lepe in funkcionalne

Delovne sobe so raznolike kot dela, ki jih opravljamo v njih. Pri nas najdete vse od ugodnih setov pohištva za domačo pisarno do naprednih in visokokvalitetnih rešitev za pisarne. Ob izboru pohištva preverite tudi pisarniške stole ter pametne oblike shranjevanja z regali. Za nemoteno delo najdete manjše dodatke tudi med pisarniškimi izdelki.

Predsobe - za dober prvi vtis

V predsobi naj bo čim več prostora za gibanje, prostor za shranjevanje pa naj bo namenjen čevljem in vrhnjim oblačilom. Pri nas najdete popolne rešitve za vašo garderobo. Izbirajte med cenejšimi garderobnimi seti ali sami določite, katere komode ali omarice za čevlje želite imeti v vaši predsobi.

Kopalnice - za vašo sprostitev

Če potrebujete le manjši prostor za umivanje ali prostorno kopalnico, pri nas najdete kopalniško pohištvo,

Otroške sobe - najboljša zabava je vedno doma

Pri nakupu otroške sobe lahko izbirate med širokim naborom mladinskih sob in sob za dojenčke, ki jih lahko kupite v kompletih ali kot individualno pohištvo. Prav tako pri nas najdete ogromno dodatkov za otroške in mladinske sobe, ki bodo popestrili vsak prostor, kjer bivajo vaši mlajši člani.

Vrtno pohištvo - zunanji kotiček po vaši meri

Vrtno pohištvo sestavlja mnogo elementov, ki jih lahko dodajate po svojih željah in potrebah ter si tako ustvarite prijeten zunanji kotiček za družinska kosila ali ležerno druženje s prijatelji. Ker je vrtno pohištvo več časa na prostem in tako izpostavljeno različnim vremenskim vplivom, smo poskrbeli, da lahko ne glede na funkcionalnost ali dizajn izbirate med visoko kakovostnim materialom.

Dodajte svojo oznako ali besedo izdelku

Uporabite razmake za ločevanje med oznakami, besedami. Uporabite enojne 'narekovaje' (') za fraze ali besedne zveze.