Domov » Trgovina za male živali » Hrana za mačke » Suha hrana za mačke

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.

Suha hrana za mačke

Najboljša hrana za mačke

Suha kakovostna hrana za mačke katero bodo z veseljem pojedle prav vse mačke. Primerna hrana za odrasle mačke in mačje mladiče. Kakovostne znamke kot so Royal Canin, Hill’s in Applaws. Najboljša hrana za mačke v kateri bodo uživale tudi sterilizirane mačke.

Mačka je za razliko od človeka mesojeda žival in njen želodec je prilagojen presnovi hitrem zaužitjem hrane. Če boste želeli zadovoliti prehrambene navade mačke, jim boste morali ponuditi specifično hrano glede na njen slog življenja. Upoštevati morate zdravstveno stanje, značilnost njene pasme, občutljivost kot so težavo s prebavo in kožo. Suho mačjo hrano je potrebno prilagoditi tudi glede na sterilizacijo oziroma kastriranje mačke.

Notranje mačke ki se zadržujejo v zaprtih prostorih ne porabijo veliko energije. Za mačko ki tehta 3.5kg je priporočeno okoli 50g briketov na dan in hranilne vrednosti okoli 350 kcal/100g. Mačka ki se ne zadržuje samo v zaprtih prostorih in se giblje tudi na prostem porabi več energije. Za njih je potrebno večji vnos energije in sicer okoli 70 kcal/kg/dan.

Povprečna življenska doba mačke je 14 let. Kljub temu mačke, ki dopolnijo 20 let niso redkost. Boljša hrana in nega pripomorejo, da mačka živi kakovostno in dalj. Z starostjo pride tudi do poslabšanja imunskega sistema, slabšo presnovo in izgubo teka. Mački lahko pomagamo z ustrezno hrano, prilagojeno za starejše mačke. Hrana je mehkejša, boljšega okusa in vsebuje več vitaminov.

Imate svojo vrsto hrano za mačke, ki je ni na naši spletni trgovini? Pošljite povpraševanje tukaj.