Domov » Trgovina za male živali » Praskalniki za mačke - Praskalnik za mačke

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.

PRASKALNIKI ZA MAČKE | PRASKALNIKI SO RAJ ZA VAŠE MAČKE

Praskalniki za mačke vseh velikosti

– veliki do stropa, srednje veliki ter majhni praskalniki. Praskalnik za mačke lahko naročite v 9 različnih barvah kar vam omogoča, da si lahko izberete barvo, ki pristaja vašem prostoru.

 

Praskalniki za mačke - Praskalnik Mačja zabava

Predstavljamo najbolj raznolike praskalnike za mačke v sloveniji z veliko rekviziti, ki bodo razveseljevali vaše mačke!
Poleg različnih velikosti in barv praskalnika so tu še zanimivi dodatki kot so igralne vrvice, posodice za hranjenje mačke na vrhu praskalnika, krtača za odstranjevanje dlak mačke ter še veliko dodatne opreme.
Vsak praskalnik / mačje drevo dostavimo brezplačno. .

Predstavljajte si kako bodo vaše mačke z veseljem tekale gor in dol po svojem novem mačjem drevesu ali praskalniku.

– Za več informacij nam lahko pošljite E-poštno sporočilo ali pokličite na:
– Tel:(+386)070-473-783
Praskalnik za mačke – Mačje mesto je trenutno najbolj priljubljen

Zakaj izbrati mačje drevo ali praskalnik si preberite v MAČKE IN PRASKALNIKI: Skrij ali manj

 

Mačke in praskalniki

 

Ljubitelji mačk se zavedamo velike odgovornosti, ki jo prevzamemo nase, ko v naš dom sprejmemo domačo žival. Mačke so mesojede živali in kot take po naravi zelo aktivne. Če imamo notranjo mačko je odgovornost do njenega zdravja tako fizičnega kot psihičnega predvsem na nas. Poleg kvalitetne prehrane mačka potrebuje tudi dosti gibanja in prostor zase. :Zato so odlični praskalniki raznih vrst in oblik.

Praskalniki do stropa omogočajo zaradi svoje stabilnosti in raznolikosti mački veliko gibanja in izbire poti po kateri bo plezala. Ti praskalniki imajo običajno tudi hišico za počitek. Torej lahko mačka trenira fizično in umsko sposobnost, ter na praskalniku lahko tudi počije.
Nižji praskalniki so primerni za manjše mačke in seveda zasedejo tudi manj prostora, ti prav tako kot veliki praskalniki vzpodbujajo mačke k plezanju in izbiri vedno novih poti. Nekateri imajo dodane tudi igralne vrvice, ter mehke poličke za počitek mačke. Seveda je odvisno od vas kateri praskalniki se vam zdijo primerni za vaše mačke.

Potem obstajajo tudi mali praskalniki za mačke, katere lahko po želji prestavljamo iz kota v kot, tako da mačke z iskanjem “svoje lastnine” urijo tudi spomin in vonj.
Mali praskalniki imajo po izbiri hišico za počitek in polico za razgled.
Vsi predstavljeni praskalniki so iz trpežnih materjalov, plezalni drogovi pa so oviti v sisal na katerem si mačka brusi kremplje.

Praskalna drevesa so lahko različna vendar, mora vsako praskalno drevo oziroma praskalnik spodbujati mačko k fizičnem naporu, izživljanju mačjega nagona na praskalnem drevesu oz. praskalniku. Mačji praskalniki morajo vaši mački nuditi tudi zatočišče in mesto za počitek. Praskalnik mora seveda biti tudi estetsko dovršen, da ga lahko umestite v svoje bivalno okolje.

Obstaja več vrst praskalnih dreves, tako da je za vas kot lastnika mačke, izbira praskalnika dokaj olajšana glede na prostor in fizično aktivnost vaše mačke. Posebno dobrodošel je praskalnik, ki sega do stropa in je stabilen zaradi svoje konstrukcije. Vaši mački omogoča “divjanje” in izgoravanje odvečne energije. Poleg tega mačke zelo rade opazujejo z višine, zato je višji praskalnik oziroma praskalno drevo za vsako mačko bolj zanimivo.
Mačji praskalnik torej omogoča mački fizično in tudi psihično zdravje. Z gibanjem po praskalnem drevesu si mačka izboljšuje tudi instnkt preživetja in z izbiro vedno novih plezalnih poti po praskalnem drevesu si mačke povečujejo iznajdljivosti in seveda gibalne sposobnosti.
Če želite biti lastnik zdrave, aktivne in iznajdljive mačke vam priporočamo naše praskalnike za mačke.

Zakaj mačke potrebujejo praskalnik oziroma praskalno drevo?

Ker želite vaši mački nuditi kvalitetno bivanje z obilico možnosti za aktivno gibanje vam priporočamo mačji praskalnik.
Ker mačke že od nekdaj obožujejo opazovanje situacije z višine je praskalnik za mačke najboljša rešitev.
Povečana telesna aktivnost in zmanjšano tveganje za debelost ter druge zdravstvene težave vaše mačke.
Zmanjšano tveganje za destruktivno vedenje – praskanje po pohištvu, uničevanje kavča se bo končalo, ko bo vaša mačka dobila svoj praskalnik oz. praskalno drevo za mačke.
Duševna stabilnost mačke zaradi večje telesne aktivnosti.
Spodbujanje mačke k vedno večji telesni zmogljivosti.
Spodbujanje miselne aktivnosti mačke (iskanje različnih možnih poti po mačjem praskalniku).
Ohranjanje prvinskega nagona mačke po plezanju, ko bo z veseljem uporabljala svoj praskalnik.
Zaključek mačke si želijo in potrebujejo mačji praskalnik.