Domov » Vrt in okolica » Bazeni - Vse za bazene - Prosti čas

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.

Bazeni – Vse za bazene – Prosti čas – Merkur.si

Bazeni

Iščete načine za prijetno osvežitev v vročih poletnih dneh? Poskusite s skokom v osvežujočo vodo vašega novega bazena! Bazen vam bo služil tako za prijetno ohladitev kot za druženje, prirejanje zabav, hkrati pa jih lahko uporabite tudi za rekreativno razgibavanje. Merkurjeva ponudba obsega številne bazene – bazene z napihljivim robom, s kovinsko konstrukcijo, montažnim prostostoječim, vgradnim, masažnim ali otroškim bazenom.

Pred nakupom bazena se posvetujte s strokovnjaki in prodajalci v Merkurjevih centrih. Za lažjo orientacijo razjasnite ključna vprašanja – ali bo bazen namenjen otrokom, kako pogosto ga boste uporabljali za druženje, ali ga boste uporabljali v rekreativne namene in če bo predstavljal arhitekturno obogatitev vašega vrta. Upoštevajte tudi velikost površine, ki jo boste namenili za kopalno površino. Če iščete le začasno rešitev za kopalno sezono, preizkusite preprost bazen z napihljivim robom. Njihova življenjska doba je krajša, po končani kopalni sezoni pa se preprosto pospravijo.

Tistim, ki si želite trajnejšega bazena, svetujemo nakup montažnega prostostoječega bazena, ki lahko ostane na prostem skozi vso leto. Montažni bazeni so preprosti za postavitev, saj niso potrebna gradbena dela in večji posegi v okolico.

Za vgradne bazene se odločite po dobrem premisleku o velikosti, legi in izboru bazena in se o vsem posvetujte s podjetji, ki nudijo tovrstne storitve. Ne glede na vrsto bazena pa je njegova življenjska doba najbolj odvisna od uporabe in vzdrževanja bazena ter kakovosti izdelave. Za daljšo življenjsko dobo bazena lahko poskrbite s pokrivalom pozimi, dodajanjem sredstev za nego vode, ustrezno zaščito filtrnega sistema pred vremenskimi vplivi in montiranjem v skladu z navodili. Pri bazenih z napihljivim robom moramo biti pozorni, da jih po končani sezoni dobro očistimo, posušimo, pospravimo in skladiščimo na suhem mestu.

Pri klasičnem montažnem bazenu je v roku šestih ali sedmih let potrebno zamenjati notranjo PVC folijo, ki skozi čas zaradi UV vpliva postane porozna in se težje očisti. V Merkurjevih centrih si oglejte široko ponudbo bazenov, prisluhnite svetovalcem in izberite najprimernejši bazen za vas in vaš dom.

Pripravite plavalne blazine, brisače, sočen napitek in – skok v vodo! Če potrebujete dodatno pomoč pri negi in vzdrževanju bazena, ne spreglejte Nakupek.si nasvetov!