Mama, ki vzgaja otroke, skrbi za domače gospodinjstvo, je vdana žena, vzorna zaposlena, ki hkrati usklajuje številne družinske zadeve, je zdaj postala še varuška in učiteljica hkrati. A da vse stvari stojijo tako, kot je treba, mora poskrbeti tudi zase, čeprav ženske na to rade pozabimo. Kako torej ob številnih obveznostih najti prepotreben čas in kaj takrat početi, da si napolnimo baterije.

Prvi in drugi korak

Prvi korak je odločitev, drugi pa organizacija časa. Čeprav se nam pogosto zdi, da svoj čas in obveznosti razporejamo optimalno, pogosto ni tako. Takrat imamo v glavi predvsem, kako v čim krajšem času narediti maksimalno, a ob tem pogosto porabimo tudi veliko energije. Ker imamo mame manj manevrskega prostora za razporejanje obveznosti, se jih moramo lotiti premišljeno in strateško.

 

sprostitev, kaj početi doma, sprostitev doma, domača masaža, fit zapestnica, pametna ura za telovadbo, pedikura doma, manikura doma, ipl odstranjevalec dlačic, epilatorji, dobri epilatorji, sprostitev za mame, mamice

 

Priznajmo si, da velikokrat preveč kompliciramo in bi rade, da bi bilo vse popolno. Premalo razmišljamo o času in ne postavljamo si prednostnih nalog. Prav zato moramo, ravno tako kot si vzeti čas zase, ugotoviti tudi, kaj nam daje moč, kaj nas pomirja in nam daje občutek, da živimo svoje življenje. Vse bo počakalo in nič se ne bo podrlo, če bomo imele nekaj časa samo zase.

Kaj vključuje dobra organizacija svojega časa?

  • Dobra organizacija časa pomeni, da se znamo odločati, kaj bomo delali. Pobrskajmo po svojih željah …
  • Odločimo se, česa ne bomo počeli. Za mnoge je najmočnejša beseda pri organizaciji časa prav: »Ne.«
  • Odločimo se, kdaj in v kakšnem zaporedju bomo kaj delali. Torej si določimo prednostne naloge, a smo hkrati dovolj prožni, da nas morebitna sprememba ne bo vrgla iz tira in nam podrla celodnevnega načrta. Čim traja aktivnost več kot npr. uro, se je morda že smiselno potruditi za soliden načrt dela. Minuta načrtovanja nam namreč privarčuje 10 minut pri izvedbi.
  • Določimo cilje in kako bomo merili svoje aktivnosti.
  • Določimo, kaj imamo na voljo, da delo opravimo najbolj optimalno, npr. kdo nam lahko pomaga.

Tretji krak: Vsak ima svojo vrsto baterije

Zdaj, ko smo našli čas zase, je na vrsti tretji korak. Minimalno eno uro na dan posvetimo sebi in svojim strastem, hobijem, užitkom. Mi vam ponujamo nekaj namigov, vi pa se odločite, kaj je tisto, kar vas bo napolnilo z energijo, da boste še bolj večopravilni in uspešni, pa vendar ne tudi utrujeni.

Masaža

Masaža ni koristna le za naše telo, ampak tudi za um. Z njo odpravimo ali omilimo morebitne bolečine v mišicah, sklepih ali vezivnem tkivu. Vpliva na boljše spanje, krepitev imunskega sistema, boljšo prebavo, pomirja in lajša kronična obolenja. Ker maser ni vsak dan pri roki, si omislimo katerega od masažnih pripomočkov. Taotronics masažna pištola odpravlja bolečino v mišicah; priročna Beurerjeva mini masažna naprava za hrbet, vrat, ramena, roke in noge je odlična za sprostitev; za masažnik stopal nam bodo hvaležne predvsem noge; Stress releaZer pa je sprostitveni pripomoček za pomoč pri sproščanju in vadbi za dihanje v eni napravi.

 

sprostitev, kaj početi doma, sprostitev doma, domača masaža, fit zapestnica, pametna ura za telovadbo, pedikura doma, manikura doma, ipl odstranjevalec dlačic, epilatorji, dobri epilatorji, sprostitev za mame, mamice

Razvajanje in nega telesa

Občutek, ki ga imate, ko stopite iz frizerskega salona, ustvarite s sušilnikom las, nato pa uporabite še ravnalec ali kodralnik. S kakovostnimi izdelki, kot so Dyson, Roventa, Philips, Babyliss in drugi, si boste ustvarile pričesko, ki jo bo zagotovo opazil in pohvalil tudi vaš partner. Poskrbite za svoja stopala, da bo vaš vsakdanji korak čim bolj lahkoten. Remingtonov set za manikuro in pedikuro je nežen način za odstranjevanje trde kože, tako da bodo vaše noge še pred poletjem pripravljene na odprte čevlje.

Še ena večna nadloga žensk so dlačice. Čas, ki ga porabite za vsakodnevno britje, boste prihranile s Philipsovim ali Remingtonovim laserskim odstranjevalcem dlačic, da boste dolgotrajno lahko uživale v gladki koži brez njih.

Film, glasba ali klepet s prijateljico

Računalnik ni le eden od nujnih službenih pripomočkov, pač pa je lahko tudi naprava za povezovanje ali sproščanje. Vzemite v roke prenosni računalnik, se udobno namestite v svoj najljubši kotiček in imejte zoom klepet s prijateljicami. Tudi ogled predstave, poslušanje glasbe, spremljanje priljubljene serije ali filma predstavlja uro zase in za svojo sprostitev.

Nakup računalnika je dolgoročna naložba, zato izberite prenosnik priznanih izdelovalcev, kot so Huawei, Ssus, Dell, HP, hkrati pa ne pozabite na kvalitetne slušalke Plantronics, Manhattan, Epos, Trustasus ali Lenovo, da boste zares slišale le tisto, kar želite, ne motečih dejavnikov iz okolice.

 

sprostitev, kaj početi doma, sprostitev doma, domača masaža, fit zapestnica, pametna ura za telovadbo, pedikura doma, manikura doma, ipl odstranjevalec dlačic, epilatorji, dobri epilatorji, sprostitev za mame, mamice

Šport in rekreacija

Aktivnosti ni nikoli dovolj in prav s športom najlažje odklopimo možgane. Številni pripomočki za vadbo nam omogočajo, da imamo mini telovadnico lahko kar doma. Ljubiteljice joge izberite kakovostno, pametno blazino za jogo Melon & Lime, ki bo poskrbela za dober oprijem in mehkobo, hkrati pa je pripomočku priložena tudi aplikacija, ki vas bo z dobrimi idejami namesto osebnega trenerja popeljala skozi vadbo.

Na voljo so obroči in trakovi za vadbo Lifefit, s katerimi boste lahko izvajale raztezne vaje. Pa utrjevalci prstov, kolebnice, vadbeni ročaji in celo vibracijska plošča Spartan, ki bo poskrbela za pestro vadbo. Če se raje rekreirate v naravi, pa si nadenite pametno, športno uro ali fit zapestnico Xiaomi, Garmin ali Polar, ki vas bo med tekom ali drugo zunanjo aktivnostjo še dodatno motivirala s podatki o doseženih ciljih.

 
Več na Meganakupek.si
Veliko zanimivosti lahko odkrijete tudi na Nakupek.si

Sorodni članki